Balsavime dalyvavo 124 sporto žurnalistai. Iš jų net 80 pirmąją vietą skyrė B.Diaw, kuris iš viso surinko 484 taškus. Antras liko D.Westas, gavęs 22 pirmosios vietos balsus ir 283 taškus.

„Visada sakau, kad tai komandinis sportas, o ne individualus, – titulo nesureikšmino B.Diaw. – Stengiesi pasirodyti geriau ne tik sau, bet tam, kad kuo labiau padėčiau komandai. Džiaugiuosi tuo, ką radau atvykęs čia“.

Joe Johnsonas buvo svarbi „Suns“ dalis praėjusį sezoną, tačiau gynėjas paprašė būti iškeičiamas. Vietoje jo praėjusį tarpsezonį į Fyniksą atvyko B.Diaw, be to, „Suns“ taip pat gavo du ateities Atlantos „Hawks“ pirmojo rato šaukimus.

2003 metais NBA naujokų biržoje 21 numeriu pasirinktas prancūzas praėjusį sezoną „Hawks“ ekipai per rungtynes vidutiniškai pelnė po 4,6 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio bei atliko po 2,4 rezultatyvaus perdavimo

Rudenį persikraustęs į Fyniksą, prancūzas buvo išnaudotas kur kas sėkmingiau. Šį sezoną jo taškų vidurkis pasiekė 13,3, atkovotų kamuolių – 6,9, o rezultatyvių perdavimų – 6,2. Iš 81 reguliariojo sezono rungtynių B.Diaw 70 pradėjo startiniame penkete.

B.Diaw yra vienintelis krepšininkas, kuris kartu su LeBronu Jamesu bei Jasonu Kiddu šį sezoną perkopią vidutinišką 6 atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų per rungtynes vidurkį. Šį sezoną B.Diaw atliko 4 trigubus dublius.