Tradiciškai Eurolygos finalo ketverto metu vyksta ir stipriausių klubų jaunimo komandų (iki 18 metų) turnyras, kuriame kovas vakar pergale pradėjo ir Kauno “Žalgirio” dubleriai.

Paskelbs geriausiuosius

Pirmajame Eurolygos pusfinalyje 18 tūkstančių talpinančioje “Sazka” arenoje kausis dukart Eurolygos čempionai ir praėjusių metų finalininkai, tačiau ne mažiau intriguojantis mačas vyks tarp CSKA ir Barselonos klubų. Rusijos superklubas iki šiol niekaip neperžengdavo Eurolygos pusfinalio barjero, kuriame kausis jau ketvirtą kartą iš eilės. Tik šįkart CSKA savo tikslo sieks vadovaujamas italų profesoriaus Etore Messinos.

“Winterthur FCB” ekipa į Eurolygos stipriausiųjų ketvertą sugrįžo pirmą kartą nuo 2003 metų, kai, savo gretose turėdama Šarūną Jasikevičių, tapo Eurolygos čempione.

Rytoj per oficialią vakarienę bus paskelbtas simbolinis Eurolygos penketas, į kurį pretenduoja ir Kauno “Žalgirio” vidurio puolėjas Darjušas Lavrinovičius. Jis pateko tarp dešimties geriausiųjų kartu su Pablo Prigioni (“Tau Ceramica”), Theodoru Papalouku (CSKA), Juanu Carlosu Navarro (“Winterthur FCB”), Trajanu Langdonu (CSKA), Vasiliu Spanouliu (Atėnų “Panathinaikos”, Graikija), Anthony Parkeriu (“Maccabi”), Luisu Scola (“Tau Ceramica”), Jorge Garbajosa (Malagos “Unicaja”, Ispanija) ir Nikola Vujčičium (“Maccabi”).

Geriausius Eurolygos krepšininkus renka žurnalistai iš visos Europos. Kiekvienais metais rinkimuose dalyvauja vis kiti apžvalgininkai, ne daugiau kaip du iš vienos šalies. Antrus metus iš eilės rinkimuose dalyvavo ir “Kauno dienos” žurnalistai.

Teisėjaus Lietuvos arbitras

Geriausiu jaunuoju Eurolygos krepšininku komandų treneriai išrinko 20-metį Trevizo “Benetton” aukštaūgį Andrea Bargnanį. 209 cm ūgio krepšininkas rinkimuose aplenkė “Tau Ceramica” puolėją Tiago Splitterį, “Olympiakos” milžiną graiką Sofoklį Schortsianitį bei Bolonijos “Climamio” gynėją Marco Belinellį.

Alphonso Fordo prizą, skirtą rezultatyviausiam krepšininkui, taip pat laimėjo “Benetton” žaidėjas Drew Nicholasas.

Eurolygos ekspertu Prahoje bus žinomas čekų krepšininkas Jiris Zidekas, 1998-1999 metais atstovavęs “Žalgiriui” ir su šia komanda laimėjęs Europos čempionų taurę.

Finalo ketverto turnyre tarp 8 teisėjų bus vilnietis Romualdas Brazauskas.