Viename įsimintiniausių šio amžiaus šalies čempionatų liko tik vienos rungtynės ir vienas neatsakytas klausimas – kas užsimaus aukso žiedus? Teigiamai atsakyti į šį klausimą nori tiek Kauno „Žalgiris“, tiek Vilniaus „Rytas“. Būtent jie šeštadienį ir išsiaiškins savo santykius lemiamoje, penktojoje, didžiojo LKL finalo dvikovoje Nemuno saloje.

Tuo metu bronzos medalius trečią kartą per pastaruosius ketverius metus ant savo kaklų užsikabins Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkai. Jie penktame mažojo finalo susitikime Šiauliuose 84:72 įveikė visą sezoną Pelenės istoriją kūrusį Jonavos „CBet“ klubą.

„Geras sezonas ir mums, ir panevėžiečiams. Visi gali būti patenkinti“, – po penktojo mačo pareiškė Virginijus Šeškus, kurio auklėtiniai serijoje pirmavo 1-0 ir 2-1, o antrąsias rungtynes pralaimėjo itin apmaudžiai 87:88, nors likus žaisti pusantros minutės dar buvo priekyje 85:77.

Net ir likę per žingsnį nuo prizininkų pakylos Jonavos vyrai turi kuo didžiuotis: jie ne tik iškovojo KMT sidabro medalius, bet ir LKL pirmenybėse pateko į didįjį ketvertą, pakeliui į jį eliminavę kone penkis kartus didesnį biudžetą turėjusius „Wolves“.

„Nekaip – būtų buvę geriau antra ir trečia vietos arba antra ir antra (juokiasi). Klausykit, aš galvoju, kad čia yra fantastika. Iki kosmoso trūko labai nedaug.

Visą laiką prieš sezoną sakau, kad mano tikslas su bet kokia komanda patekti į ketvertuką, nors šiemet pirmą kartą pasakiau, kad tai būtų staigmenėlė.

Jūs nė neįsivaizduojat. Aš per šiuos metus kartu su žaidėjais taip pavargau, manau, lygiai. Žinote, kartais pavargsti nuo pralaimėjimų, būni nuliūdęs. O čia daug laimėjome – per kokius tris mėnesius tiek emocijų: KMT bronza, LKL pusfinalyje nugalėti „Vilkai“. Aš ir vyrams sakiau, kad jie žaistų toliau ir įrodytų savo vertę“, – pasakojo Virgis.

Nei dėl savo, nei dėl žaidėjų ateities neišsiplėtęs strategas užsiminė, kad visus stebinę „CBet“ atstovai nusipelnė vietos europiniame turnyre.

„Reiktų vadovų klausti. Tikiu, kad užimta ketvirta vieta duoda teisę žaisti bent jau FIBA Čempionų lygos atrankoje. Manau, kad gal bent tai. Bet reikia surinkti tą komandą. Gyvenimas įvairiai susidėlioja“, – svarstė V. Šeškus.

Pernai tarp keturių stipriausių LKL komandų patekę „Šiauliai“ vėliau dalyvavo FIBA Čempionų lygos atrankoje Malagoje, bet jau pirmame susirėmime nusileido olandams.

Savo ruožtu stabilumo sinonimu Lietuvos krepšinyje tapę panevėžiečiai, ketvirtus metus iš eilės iškovojo vienokios ar kitokios prabos medalius – trys bronziniai ir vienas sidabrinis apdovanojimų komplektas.

Eilinis kopimas ant pjedestalo „Lietkabelio“ meistrams ketvirtus metus paeiliui turėtų garantuoti bilietą Europos taurės traukinyje.

„Žinote, Europos taurė yra turnyras, kuris remiasi sportiniu principu. Tai iš sportinės pusės žiūrint, manau, turėtume gauti vietą. Norėtųsi. Dveji paskutiniai mūsų metai buvo tikrai konkurencingi. Mes savo padarėme, o dabar tegul valdžia derinasi, kas ten kaip“, – sakė Vytenis Lipkevičius.

Aiškindamas komandos sėkmės paslaptį jis pirmiausiai akcentavo trenerio Nenado Čanako figūrą.

„Kažkas pas mus paskaičiavo, kad ketveri metai – aštuoni medaliai (po keturis LKL ir KMT). Manau, reikia pasidžiaugti tokia atkarpa. Galiausiai nesvarbu kaip, svarbu laimėjome. Visi prisimins, kad buvome treti.

Treneris yra pagrindinė figūra. Jis čia sukūrė visą atmosferą, apsistatė administracija, asistentais, viskuo. Aišku, nereikia pamiršti ir manęs su Gabu (Gabrieliumi Maldūnu), esame kaip dešiniosios trenerio rankos. Mes čia susigrojome ir nustatėmė toną bei taisykles. Visi kiti žaidėjai tai žino, mato, seka mus. Geras bendras įdirbis. Nors žaidėjai ir keitėsi, mūsų dvasia ir stilius liko tas pats. Reikia tuo pasidžiaugti. Ne tiek, kad tas džiaugsmas didelis, o palengvėjimas atėjo – padarėme, ką reikia.

Europos taurėje buvo super, Karaliaus Mindaugo taurėje – viskas gerai, ant „Žalgirio“ užšokome pusfinalyje, bet kapojomės. LKL dalyje sezono strigome. Jums patiems daug klausimų kilo, ar mes būsime ketverte. Tame pačiame ketvirtfinalyje šiaip taip išsikapanojome. Reziumė – rezultatu labai patenkinti. Devynis su pliusu reikia parašyti tikrai.

Man patinka, kad tiek visos komandos, tiek jūs kiekvieną sezoną iš mūsų reikalaujate daug. Tai reiškia, kad mes užsitarnavome tokį požiūrį, jog jūsų nebestebiname, o jūs tiesiog norite, kad mes tai įrodytume. Treneris mums įskiepijo, kad galime žaisti su bet kuo. Galime pralaimėti, bet negalime pasiduoti. Nežinau, kur mūsų ribos. Kaip ten sako: lubos yra dangus. Pailsėsime ir pažiūrėsime, kas čia liks toje komandoje ir kaip bus. Dabar gal truputį pabaliavojame“, – sezoną apžvelgė ilgametis lietkabelietis.

Praktiškai jokių neaiškumų nėra dėl LKL finalininkų – „Žalgirio“ ir „Ryto“ – kito sezono europinių odisėjų: žaliai-balti ir toliau grumsis Eurolygoje, o juodai-baltai-raudoni varžysis FIBA Čempionų lygos pagrindiniame turnyre.

Vietos Europoje sieks ir nuviliantį pirmąjį sezoną turėję „Wolves“, kuriems veikiausiai teks kautis vieno ar kito turnyro atrankoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją