Jose po dramatiškos kovos 69:68 (14:23, 18:17, 13:10, 24:18) išsigelbėjo vilniečiai, kurie išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą – 2-2. Pergalingu tapo sėkmingas Marcuso Fosterio prasiveržimas prieš tai abi baudas prametus Isaiah Taylorui.

Iki tol „Rytas“ praktiškai visą laiką atsiliko – pirmą kartą į priekį vilniečiai išsiveržė tik priešpaskutinę minutę. Iki didžiosios pertraukos tylėjo ir M. Fosteris, sukrapštęs tik du taškus. Galiausiai jis finišavo su 16.

Lemiamas susirėmimas vyks šeštadienį Nemuno saloje.

Žaliai-balti siekia susigrąžinti pernai prarastą čempionų titulą, savo ruožtu rytiečiai gina trofėjų, iškovotą net 11 po metų pertraukos.

Praėjusį sezoną „Rytas“ finišavo pirmas, Panevėžio „Lietkabelis“ – antras, o „Žalgiris“ – tik trečias.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, o „Rytas“ laimėjo šešis titulus.

Rimtai nusiteikę „Žalgirio“ vyrai griebė vilką už nasrų nuo pirmųjų minučių ir jau pirmame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą – 9:21. Iniciatyvą savo rankose Isaiah Tayloro ir Edgaro Ulanovo tempti kauniečiai išlaikė ir antrame kėlinyje – 18:31. Tuo metu strigęs ir tik du taškus iki didžiosios pertraukos sukrapštęs Marcusas Fosteris po keitimo trumpam vienas išsliūkino į rūbinę – 32:40.

Vėl dviženkliu deficitu atsilikusį „Rytą“ (32:44) išjudino Giedriaus Žibėno minutės pertraukėlė, po kurios skirtumas tarp komandų praktiškai ištirpo – 45:47. Ilgai į kalną kopę vilniečiai priešpaskutinę dvikovos minutę pirmą kartą atsidūrė priekyje – 64:63. Tačiau neilgam, nes darbo ėmėsi Ignas Brazdeikis – 64:68. Rytiečių viltis atgaivino E. Kairys, o lemiamos atakos metu negailestingas buvo M. Fosteris – 69:68.

Rungtynės:

Vilniaus „Rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ 69:68 (14:23, 18:17, 13:10, 24:18).

„Rytas“: Jaime Echenique 18, Marcusas Fosteris 16, Evaldas Kairys 11, Margiris Normantas 8, Justinas Gorhamas 6, Lukas Uleckas 5, Kendale'as McCullumas 3, Gytis Masiulis 2. Gytis Radzevičius ir Elvaras Fridrikssonas (po 16 min.) taškų nepelnė.

„Žalgiris“: Isaiah Tayloras 14, Ignas Brazdeikis 13, Arnas Butkevičius 11 (10 atk. kam.), Edgaras Ulanovas 9 (5 atk. kam.), Tomas Dimša 8, Kevarriusas Hayesas 6, Tyleris Cavanaugh 3, Laurynas Birutis (7 atk. kam.) ir Lukas Lekavičius po 2 taškus. Dovydas Giedraitis (10 min.) taškų nepelnė.


Žaliai-balti į sostinę atvažiavo be sunegalavusio Rolando Šmito.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, „Rytas“ laimėjo šešis titulus.

Žaliai-balti siekia susigrąžinti pernai prarastą čempionų titulą, savo ruožtu rytiečiai gina trofėjų, iškovotą net 11 po metų pertraukos.

Per visą istoriją tik viena komanda yra triumfavusi LKL, kuomet finale atsiliko 1-2. Tai dar 1996-aisiais padarė ne kas kitas, o tas pats „Žalgiris“, palaužęs Kauno „Atletą“.

Finalo seriją praėjusią savaitę namuose pergalingai pradėjo kauniečiai (108:93), rytiečiai pasiekė revanšą savoje teritorijoje (94:71), bet antradienį Kaune vėl stipresni buvo šeimininkai (95:80).

Mažajame finale tarp „7bet-Lietkabelio“ ir Jonavos „CBet“ viskas spręsis penktame mače penktadienį Šiauliuose. Po pirmų keturių akistatų lygu – 2-2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją