Su 50-mečiu strategu, kuris bus pirmasis uteniškių vairininkas iš užsienio, sudaryta vienerių metų sutartis.

„Džiugu, kad trenerio paieškos neužtruko ir jau birželio pradžioje turime strategą, su kuriuo darbuosimės artėjančiame sezone. Po ilgų pokalbių susipažinome su trenerio krepšinio filosofija – ji atitiko mūsų lūkesčius, taip pat gavome gerų atsiliepimų iš buvusių jo darboviečių. Treneris parodė iniciatyvą jau dabar atvykti į Lietuvą ir kartu dėlioti artėjančio sezono komandos kontūrus, tad nieko nelaukdami pradedame darbus“, – sakė Utenos klubo direktorius Gintautas Matulis.

2010-2013 metais O. Kostičius ėjo Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistento pareigas – paeiliui talkino Aco Petrovičiui, Iliasui Zourui, Aleksandrui Trifunovičiui ir Joanui Plazai.

Kartu su laikinosios sostinės klubu serbas triskart tapo Lietuvos čempionu.

Oliveris Kostičius (dešinėje), Gintautas Matulis (Foto: "Juventus")

2014 metais jis pradėjo dirbti Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) klube, kur iš pradžių treniravo jaunimo komandą, o 2018 metais sulaukė kvietimo prisijungti prie pagrindinės komandos štabo.
2020 metais O. Kostičius trumpam buvo tapęs ir vyriausiuoju treneriu bei bavarams vadovavo 11 rungtynių Eurolygoje.

Naujasis Aukštaitijos klubo treneris taip pat darbuojasi Serbijos rinktinės trenerių štabe, kuriame užima Svetislavo Pešičiaus asistento pareigas.

Primename, kad Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariajame sezone uteniškiai užėmė penktą vietą ir ketvirtfinalyje 1-2 nusileido laipteliu aukščiau finišavusiam Panevėžio „Lietkabeliui“.

Kiek anksčiau klubas jau atsisveikino su sporto direktoriumi Žydrūnu Urbonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją