Žalgiriečiai prieš titulą ginančius varžovus pirmauja 2-1 ir yra per žingsnį nuo užleisto sosto.

Niekas Kaune dabar nebenorėtų nė pagalvoti, kiek streso būtų tekę išgyventi artimiausiomis dienomis, jei antradienį serija būtų pasvirusi į priešingą pusę.

Pusę rungtynių šis klausimas neatrodė laužtas iš piršto – bekompromisė kova aikštėje buvo visiškai nenuspėjama, o „Žalgiriui“ laikytis žingsneliu priekyje leido tik tritaškiai, kurių per du kėlinius šeimininkai pataikė 8 (iš viso – 15).

Ypač dviprasmiškas buvo pastaruoju metu daugiausiai kritikos strėlių susilaukusio Igno Brazdeikio pasirodymas, prasidėjęs lygioje vietoje varžovams padovanotu kamuoliu, bet greitai virtęs asmeniniu rekordu LKL – 24-erių puolėjas jau pirmame ketvirtyje pataikė visus keturis tolimus metimus.

„Kodėl Igno žaidimas taip banguoja? Turbūt kalta jaunystė. Matome, kad jis yra didelis talentas, bet atėjęs iš kitos mokyklos, kurios krepšinio koncepcija yra visiškai kitokia, kitoks mentalitetas. Pasikalbėjau su juo ir, manau, tai padėjo tiek jam, tiek man“, – apie 15 taškų surinkusį auklėtinį atsiliepė K. Maksvytis.

Kita vertus, greitai susirinktos trys asmeninės pražangos I. Brazdeikį ilgam pasodino ant suolo, o dar kartą „Žalgirio“ priekinę liniją „ant blakstienų“ stačiusio Jaime Echenique vedamas „Rytas“ turėjo savų atsakymų oponentų sėkmei trijų taškų zonoje.

Bet tik iki trečio kėlinio, kuriam baigiantis „Žalgirio“ arena bangavo anksčiau laiko švęsdama pergalę. Spurtą 0:9 praleidę svečiai subyrėjo kaip kortų namelis, o skirtumas tarp komandų daugiausiai buvo pasiekęs 21 tašką.

„Pirmoje pusėje nepavyko kontroliuoti žaidimo, nesustabdėme varžovų greito puolimo ir antrųjų šansų. Ypatingai J. Echenique pridarė bėdų, o Marcusą Fosterį pristabdėme visai neblogai.

Po pertraukos vienintele problema liko priešininkų kartojami metimai – ties tuo privalome pasitempti. O puolime viso mačo metu naudojomės rizikomis, kurias prisiėmė „Rytas“. Jei iš pradžių tik vienas I. Brazdeikis galėjo laisvas atakuoti, antroje pusėje atsirišo rankos Edgarui Ulanovui, Arnui Butkevičiui, Isaiah Taylorui – rungtynes jau kontroliavome“, – komentavo K. Maksvytis.

Jo nuomone, „Žalgirį“ buvo užliūliavęs sėkmingas finalo startas, ir dėl to teko skaudžiai pasigailėti praėjusį šeštadienį, kai „Rytas“ triuškinama persvara išlygino santykį.

45-erių specialistas viliasi, kad klaidos jo ekipa nebekartos ir darbą užbaigs jau ketvirtadienį Vilniuje.

„Po praėjusio mačo buvo pokalbis su komanda, buvo vaizdo įrašo peržiūra. Gal buvome pagalvoję, kad serija jau baigta, bet „Rytas“ galvojo kitaip.

Jei matėte Turkijos atkrintamąsias varžybas, ten posūkiai – dar kardinalesni (pusfinalio pradžioje tiesiog sutryptas Stambulo „Anadolu Efes“ sugebėjo atsitiesti kitame mače su Stambulo „Fenerbahče“ – Delfi). Daug priklauso nuo emocinio fono, šįkart jis buvo mūsų naudai. Esame gana jauna komanda, gerai atlaikome krūvius, turime plačią rotaciją – manau, kad visos problemos slypi galvose, kamuoja nebent emocinis nuovargis. Bet šiandien visų reakcija buvo gera.

Žinome, kad Vilniuje bus sunku, ten – triukšminga, vietiniai sirgaliai kartais pasireiškia ir negražiai, necenzūriniais žodžiais. Na, bet meilė kartais peržengia visas ribas. Darysime viską, kad serija pasibaigtų ten, o svarbiausia bus nusiteikimas – ir toliau reikalinga karo būsena“ – kalbėjo K. Maksvytis.

Rungtynes Nemuno saloje stebėjo 11,5 tūkst. žiūrovų, tarp jų – ir buvę žalgiriečiai Brockas Motumas bei Šarūnas Vasiliauskas, o taip pat daugiau nei pusė tūkstančio svečių aistruolių.

Primename, kad seriją praėjusią savaitę pergalingai pradėjo žalgiriečiai (108:93), bet „Rytas“ netrukus pasiekė revanšą (94:71). Abi ekipos apgynė namų sienas.

Ketvirtosios ir galbūt lemiamos serijos rungtynės ketvirtadienį vyks Vilniuje.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, „Rytas“ laimėjo šešis titulus. Pernai kauniečiams pirmąsyk neiškopus į finalą, jame su sostinės atstovais varžėsi Panevėžio „Lietkabelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją