Pirmajame mažojo finalo serijos mače panevėžiečiai namuose patyrė nesėkmę, tačiau penktadienį po dramatiškos kovos sugebėjo išplėšti pergalę Jonavoje ir išlyginti serijos iki trijų pergalių rezultatą (1:1).

Ketvirtosiose rungtynėse serija birželio 7 d. sugrįš į Jonavą. Penktosios rungtynės, jeigų jų prireiks, birželio 9 d. bus žaidžiamos Šiaulių arenoje dėl užimtos „Kalnapilio“ arenos.

„Nuo birželio 8 d. arenoje vyks badmintono turnyras ir joje rungtyniauti neturėtume galimybės. Susiklosčius tokiai situacijai, lauktume savo sirgalių palaikymo Šiauliuose”, – situaciją komentavo klubo direktorius Martynas Purlys.

Detalesnė informacija apie penktąsias serijos rungtynes, jeigu jų reikės, bus pateikta trečiadienį (birželio 7 d., po ketvirtojo serijos mačo), skelbia klubas savo svetainėje.

Arenoje – tarptautinis badmintono turnyras

Panevėžyje birželio 8–11 dienomis vyks tarptautinis badmintono turnyras „RSL Lithuanian International 2023“, kuriame bus kovojama dėl pasaulinio reitingo taškų.

Jau trečią kartą Panevėžyje rengiamas turnyras sulaukė didelio susidomėjimo. Dalyvauti šiose varžybose jau užsiregistravo gerokai daugiau dalyvių, nei leidžia turnyro formatas, skelbiama organizatorių pranešime.

Šiuo metu „RSL Lithuanian International 2023“ norą dalyvauti pareiškė 343 sportininkai iš 35 šalių, kai pagal nustatytą formatą maksimalus badmintonininkų skaičius gali būti 263.

Turnyre dalyvaus Singapūro, Egipto, Malaizijos, Indijos, Indonezijos sportininkai. Būtent Indonezijos atstovai yra laikomi turnyro favoritais, jie į Panevėžį atsiųs gausiausią delegaciją, „RSL Lithuanian International 2023“ dalyvaus net 21 šios šalies badmintonininkas.

Olimpinė badmintono sporto šaka šiuo metu itin sparčiai populiarėja Europoje ir Lietuvoje, tą pastebi ir šio turnyro organizatoriai. Lietuvoje rengiami pasaulio reitingo turnyrai kasmet gerina populiarumo rekordus. Varžybų organizatoriai tikisi, kad modernioje Panevėžio arenoje vyksiantis turnyras pratęs šią gražią tradiciją.

Panevėžio badmintono klubo prezidentas ir šio turnyro direktorius Linas Supronas pasidžiaugė, kad į Aukštaitijos sostinę atvyks daug aukšto lygio sportininkų.

„Šios kategorijos turnyrus tarptautinė badmintono federacija Lietuvai rengti suteikia tik vieną kartą per metus. Panevėžyje tokio pobūdžio turnyras vyks jau trečią sykį. „RSL Lithuanian International“ Aukštaitijos sostinėje vyko 2019 bei 2022 metais.

Visi džiaugiasi tokio lygio renginiu. Šis badmintono turnyras – didelė šventė, o kartu ir atsakomybė Panevėžio miestui. Ankstesniais metais vykę pasaulio reitingo „Lithuanian International“ turnyrai pritraukdavo vis didėjantį būrį Lietuvoje itin sparčiai populiarėjančios sporto šakos – badmintono aistringų gerbėjų. Panevėžyje rengiamas pasaulio reitingo turnyras – tai puiki proga susipažinti su badmintono sportu iš arčiau ir pamatyti aukščiausio lygio sportinio badmintono kovas“, – sakė L. Supronas.

Birželio 8 dieną „Kalnapilio“ arenoje startuosiantis turnyras prasidės sportininkų kovomis kvalifikacinėse varžybose. Per dvi pirmas dienas paaiškės tie badmintonininkai, kurie iškovos kelialapius į atkrintamąsias varžybas. Šeštadienį vyks aštuntfinaliai ir ketvirtfinaliai, o sekmadienį – pusfinaliai ir finalai.

„Kalnapilio“ arenoje sportininkai varžysis penkiose kategorijose: vyrų bei moterų vienetų, vyrų bei moterų dvejetų ir mišrių dvejetų. Pagal turnyro reglamentą vyrų ir moterų vienetų varžybose po 24 aukščiausią reitingą turinčius sportininkus kovas pradės iš karto nuo atkrintamųjų varžybų – šešioliktfinalio. Prie jų prisijungs po 8 dalyvius, kurie sėkmingiausiai pasirodys atrankos varžybose.

Šiame turnyre dalyvaus ir visi pajėgiausi Lietuvos badmintonininkai.

Vyrų grupėje Danielius Beržanskis, o moterų Samanta Golobickaitė pagal reitingą iš karto pateko į pagrindinį turnyro etapą tarp 24 turnyre dalyvausiančių pajėgiausių badmintonininkų. Kiti mūsų šalies atstovai į pagrindinį etapą bandys patekti įveikę atrankos barjerą.

Pagrindiniame etape rungtyniaus ir mūsų šalies dvejetų atstovai. Vyrų dvejetų varžybose matysime rungtyniaujančius Danielių Beržanskį su Jonu Petkumi.

Moterų dvejetų rungtyje varžysis keturios mūsų šalies poros: Samanta Golubickaitė ir Vytautė Fomkinaitė, Vaida Slušnienė ir Gerda Trakymaitė, Viltė Paulauskaitė ir Monika Sukackaitė, Jorūnė Šalnaitė ir Jorė Kavaliauskaitė. Be to, vienoje poroje Jogailė Kelečiūtė varžysis su ukrainiete Anastasija Prokopovič.

Mišrių dvejetų rungtyje varžysis Danielius Beržanskis ir Samanta Golubickaitė, Edgaras Slušnys ir Vaida Slušnienė bei Jogailė Kelečiūtė ir ukrainietis Vladislavas Stepančenko.

Visas keturias „RSL Lithuanian International 2023“ turnyro dienas badmintonininkų kovas žiūrovai arenoje galės stebėti nemokamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)