Likus 1:26 min. iki ketvirto kėlinio pabaigos šeimininkai dar pirmavo 85:77, tačiau svečiai surengė neįtikėtiną sugrįžimą.

Jordenas Duffy provokavo pražangą metimo metu, o besileidžiantį kamuolį demonstratyviai numušė Jeffery Garrettas. Arbitrai įskaitė taškus, o „Lietkabelio“ legionierius prametė baudą.

Kamuolį atkovojęs Gediminas Orelikas jį atmetė Kristianui Kullamae, kuris smeigė tritaškį ir deficitas per 8 sek. sumažėjo 5 taškais (85:82).

Glynnas Watsonas prametė, skirtumą iki minimumo likus 42 sek. mažino J. Morrisas (85:84).

G. Watsonas baudų metimais didino Jonavos ekipos pranašumą (87:84), nuo baudų metimo linijos ranka nesudrebėjo ir J. Morrisui (87:86).

Likus 13 sek. J. Garrettas pametė kamuolį, o paskutinis J. Morriso metimas paskutinę sekundę tikslą pasiekė.

Jonavos „CBet“ strategas Virginijus Šeškus mano, kad svečiai laimėjo ne tik kovingumo dėka. Anot jo, pergalę iš šeimininkų pavogė arbitrų sprendimai.

„Likus 10 sek. kai Glynnas Watsonas kirto vidurio liniją, tai buvo 100 proc. pražanga. Šimtaprocentinė pražanga, visi aplink žmonės su tuo sutiko, tai buvo vienas pagrindinių faktorių.

Taip žmogų nukalė...“, – kalbėjo V. Šeškus.

Iš tiesų V. Šeškaus minimame epizode G. Watsonas po perduoto kamuolio susidūrė su G. Oreliku, nuo smūgio Jonavos ekipos gynėjas krito ant parketo.

„Padarėme klaidų, kurių nereikėjo. Buvo ir daugiau abejotinų arbitrų sprendimų (...).

Kažkaip pasijautė, kad ta mūsų Jonava nereikalinga 3-ioje vietoje. Nežinau... Vyrai šaunuoliai, atiduoda visas jėgas, bet visos tos situacijos 50/50... Manau, reikia daugiau atsakingumo.

Mes juk irgi dirbame, nervus taškome, vienas sprendimas daug ką reiškia. Manau, žurnalistai gali peržiūrėti tą epizodą likus 10 sek. ir įvertinti, parodyti visuomenei“, – nusivylęs apie apmaudžiai išsprūdusią pergalę kalbėjo V. Šeškus.

Trečiasis serijos mačas pirmadienį vyks Panevėžyje, kur jonaviškiai startavo triumfuodami 89:80, ketvirtasis – birželio 7 d. Jonavoje.

Rungtynių apžvalga:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją