27-erių D. Sabonis dar gruodžio mėnesį patyrė nykščio traumą, bet nepaisydamas jos toliau žaidė ir padėjo Sakramento „Kings“ komandai pasiekti atkrintamąsias varžybas pirmą kartą nuo pat 2006 m.

Šiuo metu krepšininkui atliekamos procedūros.

„Atlieku visas būtinas procedūras, kad išgyčiau. Darau viską, kad pasveikčiau. Darome tyrimus, vieną jų atliksiu ir šiandien“, – „Fox 40 Sports“ sakė D. Sabonis.

Lietuvis dar nežino ar šios procedūros padės ir pavyks išvengti operacijos atlikimo.

Neaiški situacija ir dėl žaidimo Lietuvos rinktinėje.

„Neįsivaizduoju, viskas priklauso nuo tyrimų ir sveikimo“, – neslėpė krepšininkas.

Apie nežinomybę dėl D. Sabonio praėjusią savaitę užsiminė ir nacionalinės rinktinės treneris Kazys Maksvytis.

„Situacija kol kas neaiški“, – pripažino treneris.

D. Sabonis buvo svarbi Lietuvos rinktinės dalis 2022 m. Europos krepšinio čempionate, kuriame rinko po 12,5 taško ir 7,3 atkovoto kamuolio.

Šią vasarą rinktinėje žaisti atsisakė jau keturi svarbūs jos nariai – Marius Grigonis, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas ir Rokas Giedraitis.

Praėjusį sezoną D. Sabonis trečią kartą žaidė NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, o centro vidurkiai siekė 18,9 taško, 12,2 atkovoto kamuolio ir 7 rezultatyvius perdavimus.

Po sezono jis buvo dar kartą įvertintas asmeniškai – išrinktas į trečią simbolinį geriausių lygos krepšininkų penketą.

„Kings“ Vakarų konferencijoje užėmė 3-ąją vietą, bet pirmame atkrintamųjų etape nusileido San Francisko „Golden State Warriors“.

Pasaulio krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis vyks Japonijoje, Indonezijoje ir Filipinuose. Pasaulio čempionate rinktinės kovos ne tik dėl apdovanojimų, bet ir dėl kelialapių į 2024 metų vasaros Olimpines žaidynes Paryžiuje (Prancūzija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)