Buvęs Niujorko „Knicks“ ir Hjustono „Rockets“ treneris J. Van Gundy buvo paklaustas, kaip reikėtų pagreitinti NBA rungtynes. Jo atsakymas – pašalinti ilgąją pertrauką tarp dviejų kėlinių.

„Manau, kad ilgoji pertrauka – didžiausias laiko švaistymas. Būtų galima ją sumažinti bent iki penkių minučių, kad visi tiesiog galėtų nueiti iki tualeto. Daug kas klaidingai supranta tai, kas vyksta pertraukos metu. Tiesiog kalbėjimas apie tai, kas įvyko ir kažkokių korekcijų aptarimas. Bet tą gali padaryti per dvi minutes“, – sakė jis.

Pritarimą šiai idėjai greitai pareiškė Portlando „Trail Blazers“ lyderis D. Lillardas.

„Pritariu jam. Nesuprantu, kam reikalinga ta pertrauka“, – rašė jis.

NBA ne vienintelė lyga, ieškanti išeičių kaip sutrumpinti mačų trukmę – kiek anksčiau veiksmų ėmėsi JAV beisbolo lyga (MLB).

NBA transliacijos dažnai sulaukia kritikos, ypač reguliaraus sezono kovos, nes šios linkusios užsitęsti dėl ilgų minutinių pertraukėlių ir pražangų gausos.

Lyga per „Visų žvaigždžių“ savaitgalį išbandė „Elamo“ taisyklę, pagal kurią rungtynes laimi ta komanda, kuri greičiau pasiekia nubrėžtą taškų skaičių.

Beje, ši taisyklė jau kelis sezonus yra taikoma Kanados krepšinio lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją