Kovą iki trijų pergalių „Žalgiris“ ketvirtadienį namuose pradėjo įveikdamas svečius iš sostinės 108:93.

Iki sezono rezultatyvumo rekordo kauniečiams pritrūko vos taško (109 dar praėjusį spalį jie buvo sumetę į Utenos „Juventus“ krepšį).

„Laimėjome dėl geros energijos ir gero puolimo. Gynybą, be abejo, reikėtų labiau sustyguoti, kita vertus, „Rytas“ žaidžia greitą krepšinį ir surengia daug atakų, tad žaidimas automatiškai būna rezultatyvesnis. Na, finale tinka bet kokia pergalė“, – komentavo K. Maksvytis.

Įtemptos puolimo lenktynės Kaune, kuriose pirmavo tai vieni, tai kiti, išsikvėpė trečio kėlinio pabaigoje, kai smarkiau spustelėję šeimininkai ėmė lenkti varžovus visu ratu.

„Žalgirį“ didžiąją mačo dalį tempė Arnas Butkevičius, sužaidęs rezultatyviausias rungtynes vilkėdamas žalią ir baltą aprangą (21 taškas).

„Arnas dar ketvirtfinalyje su Kėdainių „Nevėžiu“ buvo patyręs nedidelę traumelę, dėl to įsibėgėjo tik pusfinalio serijos pabaigoje. Jis turi patirties, kuri šiandien labai pravertė“, – atsiliepė K. Maksvytis.

Pabaigoje vilniečius jau baudė visi, kas netingėjo.

Regis, skaičiai „Žalgirio“ arenos švieslentėje ketvirtadienį sukosi taip greitai, kad net nebeatlaikė LKL svetainė, kurioje tiesiogiai pateikiama rungtynių statistika rodė „pieno riebumą“.

Bent jau K. Maksvyčiui tai, anot jo paties, nepatogumų nesukėlė.

„Dirbame senais metodais – patys žiūrime, kiek išraudęs žaidėjas, ar dar nepavargęs, kaip su juo sekasi komandai. Pražangų skaičių matome švieslentėje, o minučių atskirai šiandien nereikėjo skaičiuoti“, – šyptelėjo 45-erių specialistas.

Į triženklę zoną jo auklėtiniai įžengė vos įpusėjus paskutiniam kėliniui, o pareiga vaišinti komandą vakariene atiteko vis tam pačiam A. Butkevičiui, pelniusiam šimtąjį tašką. Tiesa, naudingiausias praėjusio LKL finalo krepšininkas po mačo džiaugėsi, kad atsirado jį pavaduosiantis savanoris, kurio pavardės neatskleidė.

Įdomu, jog didžiausią skirtumą „Žalgiriui“ sukrovė atsarginiai žaidėjai, o paskutinėms minutėms ant parketo grąžintas starto penketas jau atrodė atsipalaidavęs ir leido „Rytui“ sumažinti atsilikimą iki padoresnio.

Taškų nugalėtojams nepelnė tik prieš pat finalinę sireną nuo suolo pakeltas Liutauras Lelevičius.

Pasidžiaugęs tuo, kad pasižymėjo kone visi, K. Maksvytis sulaukė ir klausimo apie galimą „Jeep“ arenos atmosferos įtaką antrosiose finalo serijos rungtynėse, kurios šeštadienį vyks Vilniuje.

„Manau, esame žaidę ir triukšmingesnėse arenose. Viskas priklausys nuo to, kaip mes patys atrodysime“, – oponentų, kuriuos į Kauną buvo atlydėję maždaug 400 aistruolių, palaikymo nesureikšmino „Žalgirio“ strategas.

Reguliariajame sezone „Rytas“ principinius priešininkus įveikė du kartus iš trijų.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, „Rytas“ laimėjo šešis titulus. Pernai kauniečiams pirmąsyk neiškopus į finalą, jame su sostinės atstovais varžėsi Panevėžio „Lietkabelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją