Visgi kandžios sirgalių pastabos nei paties 31-erių metų puolėjo, nei jo komandos iš vėžių neišmušė. Kauniečiai labai užtikrintai 95:66 pranoko panevėžiečius ir, pusfinalio seriją laimėję rezultatu 3-1, po metų pertraukos tvirtai žengė į finalą.

„Negirdėjau, žinokit, jų nė karto. Tai nežinau, sunku net pasakyti. Esu girdėjęs ir blogesnių replikų. Kai esi aikštelėje, ten yra uždaras ratas ir matai tik savo komandos draugus bei trenerį. Būna, aišku, momentų, kai įsiveli ir su žiūrovais į diskusijas kažkokias“, – rūbinėje šypsojosi 15 taškų į „7bet-Lietkabelio“ krepšį sušveitęs kairiarankis.

Šiemet nė vienų iš 37-erių Eurolygos rungtynių nepraleidęs E. Ulanovas yra daugiausiai minučių sužaidęs „Žalgirio“ krepšininkas – iš viso net 1042 vien tarptautinime fronte (vid. po 28:20 min.). Kaip galima daryti prielaidą, iš dalies ir dėl to Edgaras nusprendė pasiimti dar vieną laisvą vasarą – jau ketvirtą iš eilės.

Nematau prasmės ir nė nežinau, ar yra būtina aiškintis. Sakau – tai asmeninės priežastys, dėl kurių nevykstu. Treneris žino, su juo kalbėjau, manau, vienas kitą suprantame.
Edgaras Ulanovas

„Sakykime, viena iš tų priežasčių, taip, bet daug dalykų susideda. Galima ir jį pridėti.

Nematau prasmės ir nė nežinau, ar yra būtina aiškintis. Sakau – tai asmeninės priežastys, dėl kurių nevykstu. Treneris žino, su juo kalbėjau, manau, vienas kitą suprantame. Daugiau nelabai yra ką detalizuoti. Treneris paskelbė ir viskas, nieko čia nebepadarysi“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Pastarąjį kartą jis nacionalinės komandos marškinėlius vilkėjo dar 2019-ųjų planetos pirmenybėse Kinijoje, kai lietuvių sudėtyje dar figūravo Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis ir Paulius Jankūnas.

Net keturis aukso medalius su Lietuvos jaunimo rinktinėmis iškovojęs E. Ulanovas su šalies vyrų komanda ant prizininkų pakylos dar nėra kopęs.

Šiemet atsisakiusiųjų ginti šalies garbę pasaulio čempionate sąrašas jau dabar yra netrumpas – Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis ir E. Ulanovas. Neaiški ir už Atlanto esančio Domanto Sabonio situacija, kuriam gali būti atlikta dešiniojo nykščio operacija, dvejoja ir keli kiti kandidatai.

Koks bus tikrasis Lietuvos rinktinės pajėgumas, paaiškės vėliau, bet jau ryškėja vaizdas, kad nutraukti medalių badą, kuris tęsiasi nuo pat 2015-ųjų, paprasta nebus.

Tuo labiau, kad ištraukti burtai lietuvius (FIBA 8) nubloškė į D grupę kartu su Juodkalnija (FIBA 18), Meksika (FIBA 31) ir Egiptu (FIBA 55), kurios barjerą įveikus dėl vietos ketvirtfinalyje greičiausiai tektų konkuruoti su JAV (FIBA 2) ir Graikijos (FIBA 9) kariaunomis iš C grupės.

Amerikiečių pajėgas sudarys NBA lygos žvaigždės, o graikus į priekį turėtų vesti pats Giannis Antetokounmpo. Neseniai šios šalies pilietybė buvo suteikta ir buvusiam žalgiriečiui, o dabar – Eurolygos vicečempiono Pirėjo „Olympiakos“ klubo gynybos monstrui Thomasui Walkupui.

Kovoje dėl LKL žiedų žalgiriečių laukia nelengva akistata su dabartiniu čempionu Vilniaus „Rytu“, kuris šiose atkrintamosiose dar neklupo – ketvirtfinalyje 2-0 susitvarkė Klaipėdos „Neptūnu“, o pusfinalyje 3-0 patraukė sau iš kelio Jonavos „CBet“ klubą.

Paklaustas, ar tokio žaidimo, kokį žalgiriečiai demonstravo pusfinalyje, pakaktų finale, E. Ulanovas spekuliuoti nenorėjo.

„Negalima lyginti, tai yra visiškai kitos komandos, tai ar to užteks, ar ne... Bus kiti akcentai, kitos stiprios pusės, taktiniai dalykai, kuriuos paruoš abiejų komandų treneriai. Reikalingas maksimalus nusiteikimas, fiziškumas ir turi būti bekompromisė kova abiejose aikštelės pusėse“, – sakė jis.

Edgaras pripažino, kad pastaruoju metu vilniečiai palieka solidų įspūdį, o motyvacijos nestigs nei vieniems, nei kitiems.

„Rytas“ gerai žaidžia, tikrai su gera energija, palaiko didelį tempą, naudoja plačią rotaciją. Net neabejoju, kad jie bus alkani ir užsimotyvavę. Tai – puikiai treniruojama komanda, kuri turi savo žaidime aiškiai išreikštą mintį. Gerbiame ir ruošiamės finalui.

Bet kokioje lygoje – ar Lietuvos, ar Islandijos, ar Rumunijos – pergalės finale niekas už dyką neatiduoda. Jeigu tu nori ją turėti, turi nagais, kažkuo pasiimti, kitaip nebus, nes kiekvieno čempionato titulas paskui jau būna įrašytas į tavo CV“, – pabrėžė žaliai-baltų vedlys.

Pirmasis didžiojo finalo mačas vyks ketvirtadienį Kaune, antrasis – šeštadienį Vilniuje, o trečiasis – kitą antradienį vėl laikinojoje sostinėje.

Jei prireiks ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, jos numatytos birželio 8 d. (ketvirtadienį) Vilniuje ir birželio 10 d. (šeštadienį) Kaune.

Mažojo finalo dėl trečios vietos batalijos tarp „7bet-Lietkabelio“ ir „CBet“ startuos jau šį trečiadienį Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)