Savo ruožtu tai buvo ir pirmas sykis, kai profesionalūs žaidėjai – NBA lygos superžvaigždės – susibūrė į JAV rinktinę, prieš kurią nė vieni varžovai neturėjo nė menkiausių šansų.

Amerikiečiai Barselonoje visus savo oponentus vidutiniškai triuškino 44 taškų skirtumu ir kaskart metė net po 117 taškų, o sunkiausią pergalę prieš atsiimdami aukso medalius pasiekė finale, 117:85 pranokę Kroatijos atstovus.

Pusfinalyje JAV vyrukai susitiko su Lietuvos ąžuolais ir triumfavo net 127:76 (49:30, 78:46).

„Mes pasiskaičiavome, kad jei kovosime su jais iki galo, tai pralaimėsime gal ne 50, o 30 taškų, bet nebeturėsime jėgų mažajam finalui. Mums dar ir nesisekė pataikyti, bet kaifavome nuo tų rungtynių ir buvimo šalia tokių varžovų“, – yra pasakojęs Valdemaras Chomičius.

Kad ir kaip ten būtų, pusfinalis tarp amerikiečių ir lietuvių buvo pramintas dvikova tarp „Svajonių“ ir „Kitos svajonių komandos“ susitikimu bei tapo istoriniu.

Patrickas Ewingas, Gintaras Krapikas, Rimas Kurtinaitis, Šarūnas Marčiulionis ir Michaelas Jordanas

Tą dar kartą patvirtino šią savaitę įvykęs aukcionas, kurio metu Karlas Malone'as pardavė visų dvylikos JAV rinktinės žaidėjų marškinėlius ir sportbačių poras būtent iš to mačo.

Už visą išskirtinę kolekciją, kuri buvo įvertinta maždaug 10 milijonų JAV dolerių, dukart NBA lygos MVP uždirbo daugiau nei 5 mln.

Žinoma, didžiausią sumą jis susižėrė iš legendinio Michaelo Jordano 9 numeriu pažymėtų marškinėlių, kurie buvo parduoti net už 3,03 mln.

Nuo MJ stipriai atsiliko Larry Birdo (360 tūkst.), Magico Johnsono (336 tūkst.), Davido Robinsono (230 tūkst.) ir kitų aprangos.

Primename, kad mažajame finale Lietuva 82:78 įveikė Nepriklausomų valstybių sandraugą ir pasidabino bronza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją