Žalgiriečiai trečiose LKL pusfinalio iki trijų pergalių rungtynėse apmaudžiai 66:67 nusileido Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“ ir leido šiam sušvelninti serijos rezultatą iki 1-2.

„Iš blogų dalykų galiu paminėti, kad nemažai gavome taškų su pražangomis arba pražangų metimų metu. Manau, tai irgi pasako apie mūsų blogus pasirinkimus. O puolime susikūrėme begalę gerų metimų, ypač antroje pusėje – tiek iš po krepšio, tiek prie tritaškio linijos, bet nepataikėme.

Bendrai paėmus nesu patenkintas. Komanda nežaidžia šimtaprocentiniu atkrintamųjų ritmu“, – spaudos konferencijoje neslėpė Kazys Maksvytis.

Paklaustas, dėl ko labiausiai pyko ant žaidėjų rūbinėje, kur iš garso atrodė, kad gal net dangus griūva, treneris atsakė ramiai.

„Tiesiog nėra atkrintamųjų režimo. Rūbinėje paminėjau, kad „Lietkabelio“ gynėjai kontroliavo rungtynes ir buvo geresni už mūsiškius. Mūsiškiai turi pasitempti“, – teigė strategas.

Pasiteiravus, kodėl šioje serijoje savęs neatranda vienas brangiausių komandos žaidėjų Ignas Brazdeikis (7 min., 0 taškų, -1 naud. balas), jau trečią mačą iš eilės baigęs su minusiniu naudingumo balu, K. Maskvytis to nedetalizavo.

„Nenoriu išsiplėsti individualiai apie žaidėjus, žaidžia tie, kurie žaidžia geriausiai“, – nukirto specialistas.

Trečio kėlinio pabaigoje kauniečiai buvo atitrūkė 9 taškų skirtumu (57:48), bet jo neišlaikė.

„Buvome perėmę iniciatyvą į savas rankas, bet „Lietkabelis“ nepasidavė ir iškovojo pergalę“, – konstatavo K. Maksvytis.

Tuo metu „7bet-Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas gyrė saviškius.

„Džiaugiuosi, kad pratęsėme seriją, bet net jei taip kovodami būtume pralaimėję šias rungtynes, būčiau sakęs, kad parodėme tikrąjį savo veidą ir charakterį. Net ir prie minus 9 taškų išlikome kartu ir nusipelnėme pergalės. Sekmadienį bandysime padaryti viską, ką galime.

Atkrintamosios yra apie energiją ir komandos chemiją, o aš tikiu, kad mes dabar esame gerame kelyje. Pažiūrėsime. Dabar sunku paruošti kažką, kas nustebintų K. Maksvytį ar mane“, – tikino jis.

Nugalėtojų gretose žibėjo Mantas Rubštavičius, kuris vienintelis perkopė dviženklę taškų ribą (14). Jaunuolis pakartojo ir savo efektyvumo rekordą LKL čempionate (20 naud. balų).

„Mantas žino, ką aš apie jį galvoju. Tegul tik nenustoja dirbti. Jis neabejotinai yra Lietuvos krepšinio ateitis“, – tvirtino N. Čanakas.

Ketvirtas susitikimas bus žaidžiamas šį sekmadienį Panevėžyje, o penktasis, jei jo prireiks, numatytas antradienį Kaune.

Pirmas dvi akistatas laimėjo kauniečiai (69:58 ir 86:83), taigi jiems iki sugrįžimo į LKL finalą beliko vienas žingsnis.

Kitas finalininkas jau žinomas – tai šalies čempiono titulą ginantis Vilniaus „Rytas“, kuris 3-0 pranoko Jonavos „CBet“.

Ketvirtfinalyje žaliai-balti 2-0 susitvarkė su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, o lietkabeliečiai 2-1 palaužė aršų Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ pasipriešinimą.

Pernai šiame etape susigrūmus toms pačioms komandoms netikėtai 3-1 triumfavo ir į didįjį finalą keliavo panevėžiečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)