Vietą finale jau užsitikrino Vilniaus „Rytas“, triumfavęs „sausu“ rezultatu 3-0 ir į bronzinę seriją pasiuntęs sensacingai ketvertuką pasiekusius Jonavos „Cbet“ vyrukus.

Kitu finalo dalyviu netrukus gali tapti Kauno „Žalgiris“, keršijantis Panevėžio „Lietkabeliui“ už pernykštį antausį pusfinalyje.

2-0 pirmaujantiems kauniečiams iki finalo trūksta vieno žingsnio.

Tiesa, antroji dvikova Panevėžyje Kazio Maksvyčio auklėtiniams klostėsi ne itin palankiu scenarijumi. Dar trečiame kėlinyje jų deficitas siekė 17 taškų, tačiau laiku prabudę svečiai išlygino santykį, tuomet Laurynas Birutis įrideno du taškus su varžovo pražanga, ir „Žalgiris“ galėjo džiaugtis išnešęs sveiką kailį.

„Tokia pergalė kelia dvejopų jausmų, – teigė L. Birutis. – Svarbiausia, kad laimėjome, bet blogai, kad trečiame kėlinyje po kelių klaidų ir varžovų pelnytų lengvų taškų visiškai pametėme žaidimo kontrolę. Ją susigrąžinome ketvirtame kėlinyje ir parodėme visai kitą žaidimą.“

Aukštaūgis įvardijo, kurie žaidimo aspektai leido kauniečiams sugrįžti į rungtynes ir jas perlaužti savo naudai.

„Neleidome rinkti lengvų taškų, susitvarkėme gynybą. Puolime aiškiau išsidėliojome savo pozicijas“, – raktus į pergalę išskyrė krepšininkas.

Pernykštė pusfinalio serija tarp šių ekipų įėjo į „Betsafe-LKL“ istoriją. 3:1 triumfavę panevėžiečiai pirmąkart per beveik 30 metų „Žalgirį“ paliko be finalo.

Nors pernai komandoje buvo tik keli dabartiniai žalgiriečiai – Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Karolis Lukošiūnas ir Tyleris Cavanaugh – revanšo siekis vienija ekipą.

„Manau, kad tie, kas buvo praeitais metais, tikrai prisimena tą pusfinalio seriją, nori atsigriebti. Naujai atvykę žaidėjai nori padėti ir iškopti į finalą“, – tvirtino L. Birutis.

K. Maksvyčio teigimu, pasibaigus ilgam jo kariaunos žygiui Eurolygoje, juntamas emocinis komandos nusėdimas.

Visgi titulo susigrąžinimas vietiniame fronte per ateinančias savaites turėtų tapti pakankamu stimulu išlaikyti aukščiausią žaidimo pavarą, sako L. Birutis.

„Kiekvienas turi dirbti su savimi, nusiteikti šitoms dvikovoms teisingai. Vis tiek laukia paskutinė atkarpa, kovojame dėl titulo, tad reikia susikaupti ir pasiruošti lemiamoms kovoms“, – sakė vidurio puolėjas.

„Žalgirio“ patekimas į Eurolygos atkrintamąsias bei šio turnyro finalo ketverto kovos Nemuno saloje kuriam laikui vertė kauniečius klajoti po Prienus ir Garliavą, kur buvo žaidžiami namų mačai. Penktadienio susitikimas žalgiriečiams taps sugrįžimu į „Žalgirio“ areną po kelių savaičių pertraukos.

Naudingiausiai „Betsafe-LKL“ rungtyniaujantis žalgirietis tikisi, jog geriau pažįstama aplinka ir prisijaukinti lankai padės Kauno klubui pačiupti bilietą į finalą lengviausiu keliu.

„Kažkiek tikrai apsunkino, kad nemažai namų rungtynių žaidėme ne savo salėje, išėjo daug išvykos rungtynių. Tikrai laukiame sugrįžimo į savo areną, prie savų sirgalių. Tikėkimės, kad tai mums padės“, – namų arenos svarbą pažymėjo žaidėjas.

Žvelgdamas į artėjantį mačą, L. Birutis kalbėjo, kad reikės išlaikyti tai, kas padėjo kauniečiams nesugriūti Panevėžyje net atsiliekant dideliu skirtumu,

„Svarbiausia neišsigąsti, jei turime blogesnę atkarpą, žaisti savo žaidimą. Turime būti fiziški gynyboje, laikytis savo taisyklių, būti užsivedę kovai dėl pergalės“, – pokalbį užbaigė „Žalgirio“ bokštas.

Penktadienio susitikimas Kaune prasidės 18.50 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją