Titulą ginanti sostinės ekipa pusfinalyje 3-0 pranoko Jonavos „Cbet“, paskutiniame mače ketvirtadienį namuose laimėjusi 90:85.

„Tipiškos paskutinės serijos rungtynės, kai varžovas kabinasi iš paskutiniųjų, o pirmaujančios komandos treneriams sunku įrodyti žaidėjams, kad darbas nėra baigtas. Buvo daug naivių klaidų gynyboje“, – apie pusfinalio pabaigą atsiliepė G. Žibėnas.

Prieš tai 2-0 eliminavę Klaipėdos „Neptūną“, finalą vilniečiai pasiekė šeštą sykį iš eilės ir trečią – vadovaujant G. Žibėnui.

39-erių specialistas neslėpė, jog pusfinalyje jo auklėtiniams kaip raudonas skuduras buliui buvo prisiminimai apie praėjusį vasarį būtent jonaviškiams sensacingai pralaimėtą Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro pusfinalį.

„Laimėjome seriją 3-0, bet laimingi nesame. Pamenu, prieš dvejus metus analogiškoje situacijoje tikrai šventėme, dabar to nedarysime. Nenorime tuo apsiriboti, norime pasiekti daugiau.

Iš kitos pusės, pernai tiek ketvirtfinalyje, tiek pusfinalyje turėjome papildomų kelionių, nebaigėme serijų greičiausiu būdu. Manau, dabar žaidėjai gerbia visas komandas, ir prie to tikrai prisidėjo KMT pusfinalis“, – komentavo „Ryto“ vairininkas.

– Kokie raktai padėjo atrakinti finalo duris šioje serijoje? – buvo paklaustas G. Žibėnas

– Turbūt tai, ko neturėjome visą sezoną – gynyba. Atkirtome varžovų pagrindinius žaidėjus, laikančius visas gijas. Žinojome, kaip jie žaidžia, ką daro, kai nepavyksta derinys, kaip susiranda papildomų progų.

– Anksčiau sakėte, kad paskutiniai „Rytą“ papildę naujokai dar mokosi, komanda auga. Koks „Rytas“ žengia į finalą?

– Galime daug blevyzgoti, kaip norime pasiekti optimalią sportinę formą, bet jau – sezono pabaiga, esame, kas esame. Kaip žaidžiame, taip žaidžiame, per dvi treniruotes visko nebepakeisime. Žinome savo ydas ir sezono pamokas.

Bet galiu pasakyti vieną faktą – nuo pasirodymo Čempionų lygoje pabaigos kovą pralaimėjome tik kartą – išvykoje Kauno „Žalgiriui“. Atsirado stabilumas, pagerėjo žaidėjų charakteris, požiūris į varžovus. Subrendome, sutvirtėjome.

– Jūsų treniruojamas „Rytas“ trečius metus iš eilės žais finale. Kokia to paslaptis?

– Geri žaidėjai, dar geresnis trenerių štabas. Ir, aišku, fantastiški sirgaliai. Atrodo, jų energija niekada nesibaigia – nežinau, ką jie vartoja, bet neturėtų mesti.

– Kokius žaidėjus norėtumėte pasilikti kitam sezonui, kiek tam sukliudyti gali „Wolves“ atėjimas į Vilnių?

– Kiekvienam sezonui pasibaigus po dviejų dienų su komandos vadovybe važiuojame pakalbėti apie kito sezono sudėtį, gražiai ją pasibraižome, susirašome. Paskui iš tų planuotų dvylikos žaidėjų pasirašome tris. Yra norai, yra ir karti realybė, tam esame pasiruošę.

– Jonavos treneris Virginijus Šeškus, paklaustas, ar jau norėtų žengti į aukštesnio lygio klubą, atsakė teigiamai. Matote jį Čempionų lygos ar Europos taurės turnyro komandose?

– Gerbiu Virgį. Daug kas praeityje neteisingai yra pasisakę, kad jo komandose būna mažiau taktikos. Nagrinėjome po kaulelį, žaidėme tarpusavyje 7 kartus ir matėme, kaip išnaudojamas kiekvienas žaidėjas – kai kurie rungtyniauja aukščiau savo tikrųjų galimybių. Jie pasikėlė savo vertę, ir padarė tai visų pirma dėl to, jog komandą treniruoja Virgis. Man pačiam būtų įdomu pasižiūrėti į jį aukštesniame lygmenyje.

– Su kuo norėtumėte žaisti finale?

– Tikrai nesirenkame. Prieš ką bežaistume, norėtume tokių pačių prognozių kaip pernai, kad būtų ką rūbinėje pakabinti. O spaudimas mums bet kokiu atveju bus, nieko čia nepakeisi. Privilegija dirbti tokiame klube, turime vertinti ir gerbti tai, kad metai po metų pasiekiame finalus – nežinia, ar visada teks atstovauti tokiems laimintiems klubams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją