Trečiadienio vakarą Ispanijoje finišavo ACB lygos reguliarusis sezonas. Jo nugalėtoja antrus metus iš eilės tapo Š. Jasikevičiaus trenirama „Barcelona“ (29-5).

Katalonai paskutiniame ture namuose 86:57 (23:15, 18:11, 21:18, 24;13) susitvarkė su Mursijos UCAM (16-18) ekipa ir „Palau Blaugrana“ tvirtovėje pasiekė 17-ą pergalę iš tiek pat galimų.

„Noriu padėkoti sirgaliams už palaikymą tokiu sunkiu metu. Dabar labai svarbu būti visiems kartu ir tęsti kovas lygoje“, – pridūrė Š. Jasikevičius.

„Delikati situacija, tačiau komanda nori laimėti. Turime ruoštis ketvirtfinaliui su „Valencia“, tai nebus lengvas etapas. Turime nepamiršti, kad varžovai yra Eurolygos komanda“, – sakė jis.

Mursijos komandos strategas Sito Alonso nebuvo patenkintas savo komandos žaidimu.

„Laikėmės, kiek galėjome, bet pataikius 7 iš 30 tritaškių, labai sunku sustabdyti tokią komandą kaip „Barca“, – sakė jis.

„Varžovai žaidė po Eurolygos finalo ketverto, kuriame užėmė 4-ą vietą bei prieš mus parodė tvirtą charakterį. Kaip bebūtų, noriu pasveikinti savo komandą, kuri fantastiškai užbaigė sezoną, iškovodama šešias pergales per aštuonerias paskutines rungtynes“, – pridūrė jis.

Rokas Jokubaitis per 22 minutes sumetė 11 taškų (4/4 dvitaškiai, 0/1 tritaškių, 3/4 baudos), sugriebė 3 atšokusius kamuolius ir išdalino 3 rezultatyvius perdavimus.

Jau pirmame atkrintamųjų varžybų rate, ketvirfinalio serijoje iki 2 pergalių „Barca“ susikaus su tik aštunta pozicija pasitenkinusia Valensijos „Basket“ komanda.

Pirma dvikova – Barselonoje gegužės 29 dieną, Valensijoje komandos susitiks birželio 2-ą. Prireikus lemiamų rungtynių, jos bus žaidžiamos birželio 4-ą Katalonijos sostinėje.

Pirmieji atkrintamąsias pradės Vitorijos „Baskonia“ su Roku Giedraičiu ir Tadu Sedekerskiu.

Antrą vietą reguliariajame sezone užėmęs baskų klubas ketvirtfinalyje susitiks su Badalonos „Juventut“. Pirma dvikova Vitorijoje numatyta gegužės 27 dieną.

Eurolygą laimėjęs Madrido „Real“ atrintamąsias pradės serija su Europos taurę iškovojusia Las PalmasoGran Canaria“ (pirma akistata gegužės 28 d.).

Paskutinę atkrintamųjų porą sudarys Tenerifės „Lenovo“ ir Malagos „Unicaja“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją