Pirmadienį rezervinės rinktinės treneriu pristatytas Darius Songaila pagarsino, kurie 13 žaidėjų ateinančią liepą bus kviečiami į preliminarią stovyklą ir turės galimybę konkuruoti dėl vietų pagrindinėje komandoje.

Tačiau išankstinį sąrašą gali tekti braukyti ir keisti.

Ąžuolas Tubelis bei Mantas Rubštavičius yra pateikęs paraiškas dalyvauti birželį vyksiančioje NBA naujokų biržoje, treniruotis anapus Atlanto keliaus ir Marekas Blaževičius.

Pasak trečiadienį Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) tinklalaidėje apsilankiusio D. Songailos, dėl šių krepšininkų dalyvavimo pirmojoje stovykloje lieka klausimų.

Klaustukas dedamas ir ties Patrų „Promitheas“ (Graikija) puolėjo A. Kulbokos pavarde.

Nors pastarasis šį sezoną užsirekomendavo rungtyniaudamas Europos taurės turnyre, kuriame fiksavo 14,7 taško ir 16,8 naudingumo balo vidurkius, per pasaulio čempionato atrankos varžybų „langus“ į nacionalinę komandą jis kviečiamas nebuvo.

Dabar jau pats 25-erių 202 cm ūgio krepšininkas netrykšta noru treniruotis su rinktinės rezervu.

„Kai kurie žaidėjai iškart pasakė, kad atvažiuos, kai kuriems dar reikėjo laiko pagalvoti. A. Kulboka – vienas tokių. Vakar kalbėjau su juo telefonu, buvo keista, kad jis nelabai norėjo atvažiuoti į stovyklą, pasitreniruoti su rinktine.

Pasižiūrėjus į pagrindinę rinktinės sudėtį, kuri gali būti suburta šiais metais, nerasime daug sunkiųjų krašto puolėjų, galinčių atakuoti iš toli. Taigi, šansas užsikabinti jam tikrai būtų labai didelis. Bet kol kas tikslaus atsakymo jis dar neduoda – nei ne, nei taip. Žiūrėsime“, – komentavo D. Songaila.

Rezervinė rinktinė treniruotis pradės liepos 12 d. ir maždaug pusantros savaitės sportuos Druskininkuose bei Kaune, sužais trejas kontrolines rungtynes.

„Dauguma iš kviečiamų žaidėjų yra ties rinktinės slenksčiu. Mano užduotis – pažiūrėti, kaip jie elgiasi, koks jų nusiteikimas ir noras, kokios jų savybės, kurie geriau derėtų prie pagrindinės komandos. Pats būdamas naujas veidas rinktinėje noriu užmegzti ryšį su žaidėjais“, – apie savo tikslus kalbėjo D. Songaila, galintis papildyti nacionalinės ekipos trenerių štabą ir pasaulio čempionate Filipinuose.

Rinktinės vairininkas Kazys Maksvytis detalų pasirengimo pirmenybėms planą pristatys ketvirtadienį.

Primename, kad pasaulio čempionatas laukia rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis.

Į preliminarią rinktinės stovyklą kviečiami žaidėjai:

Gynėjai

Augustas Marčiulionis (Šventosios Marijos universitetas, NCAA)
Mantas Rubštavičius (Panevėžio „Lietkabelis“, LKL)
Arnas Beručka (Alytaus „Wolves“, LKL)
Deividas Sirvydis (Viskonsino „Herd“, NBA G lyga)
Ignas Sargiūnas (Bairoito „Medi“, Vokietija)

Puolėjai

Arnoldas Kulboka (Patrų „Promitheas“, Graikija)
Gytis Nemeikša (Kauno „Žalgiris-2“, NKL)
Matas Jogėla (Klaipėdos „Neptūnas“, LKL)
Dovydas Butka (Kauno „Žalgiris-2“, NKL)
Lukas Uleckas (Vilniaus „Rytas“, LKL)

Vidurio puolėjai

Marekas Blaževičius (Santjago de Kompostelos „Obradoiro“, Ispanija)
Ąžuolas Tubelis (Arizonos universitetas, NCAA)
Danielius Lavrinovičius (Kėdainių „Nevėžis“, LKL)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)