„Yra kelios pavardės, kurios tikrai nevažiuos. Keli žaidėjai dar laukia, kol pasibaigs jų čempionatas, žiūrės ar turės pakankamai poilsio. Kai kurie čempionatai baigsis tik birželio pabaigoje.

Tikrai nevažiuos Marius Grigonis, Lukas Lekavičius, Rokas Giedraitis ir turbūt Edgaras Ulanovas.

Pasikeitimų bus, bet manau, kad nenukentėsime dėl to. Turėsime labiau alkaną komandą, žaidėjus, kurie nori žaisti ir atstovauti Lietuvai.

Aišku, norėčiau surinkti geriausius. Patirties gal bus mažiau, bet suvažiuos visi, kurie motyvuoti“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Veltis į konkrečias detales, kodėl šie žaidėjai neapsivilks rinktinės marškinėlių, K. Maksvytis nenorėjo.

„Reikėtų klausti jų“, – atsakė strategas.

Paaiškinti tokius sprendimus – taip pat nelengva.

„Situacija keičiasi, žaidėjai turi savo planus. Yra traumos, sutartys“, – nedaugžodžiavo K. Maksvytis.

Praėjusį rudenį vykusiame Europos krepšinio čempionate iš šio ketvertuko nežaidė tik E. Ulanovas, o visi kiti turėjo svarbų vaidmenį. Ypač M. Grigonis, per rungtynes fiksavęs 14,5 taško vidurkį.

Rinktinės treneris dar nėra tikras ir dėl Domanto Sabonio žaidimo rinktinėje. Puikų sezoną Sakramento „Kings“ gretose sužaidęs centras dar prieš kelis mėnesius patyrė rankos traumą.

„Situacija kol kas neaiški“, – pripažino treneris.

Visiškai aiškų atsakymą, kurie krepšininkai tikrai žais, K. Maksvytis turi dėl dviejų žmonių – rinktinėje garantuotai bus Rokas Jokubaitis ir Jonas Valančiūnas.

LKF rinktinei kelia tikslą patekti į geriausių aštuntuką pasaulio čempionate, pats K. Maksvytis komandai kelia didesnius tikslus.

Kiek anksčiau skelbta apie tai, kad bus suburta ir rezervinė šalies rinktinė, kuriai vadovaus Darius Songaila.

K. Maksvytis šiai pasiuntė žinią – bent keli žaidėjai iš jos tikrai papildys pagrindinę komandą.

„Laukia labai svarbi vasara, sprendžiasi ne tik medalių, bet ir olimpiados likimas. Turėsime daugiau jaunų žaidėjų, kurie sužais kelias draugiškas rungtynes ir vėliau pateks į pagrindinę rinktinę. Ją reikės atjauninti“, – pripažino jis.

Šiais metais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė dalyvaus FIBA pasaulio krepšinio čempionate, kuris rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis vyks Japonijoje, Indonezijoje ir Filipinuose. Pasaulio čempionate rinktinės kovos ne tik dėl apdovanojimų, bet ir dėl kelialapių į 2024 metų vasaros Olimpines žaidynes Paryžiuje (Prancūzija).



Pirmasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirengimo etapas prasidės liepos 12 d. Druskininkuose, antrasis – liepos 17 d. Palangoje. Iki pasaulio čempionato Lietuvos rinktinė sužais dešimt kontrolinių rungtynių.

Išskyrus Ukrainos rinktinę, visos Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių varžovės – FIBA pasaulio čempionato dalyvės. Jordanija (FIBA reitingas nr. 33) rungtyniaus C grupėje, Sakartvelas (nr. 32) – F grupėje, Latvija (nr. 29) – H grupėje, Suomija (nr. 24) – E grupėje, Puerto Rikas (nr. 20) – B grupėje, Prancūzija (nr. 5) – H grupėje.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės draugiškų rungtynių tvarkaraštis:

  • Liepos 22 d. (Alytus) Lietuva – Jordanija
  • Liepos 24 d. (bus žinoma artimiausiu metu) Lietuva – Jordanija
  • Liepos 29 d. (Panevėžys) Lietuva – Ukraina
  • Rugpjūčio 1 d. (Kaunas) Lietuva – Sakartvelas
  • Rugpjūčio 4 d. (Tamperė, Suomija) Suomija – Lietuva
  • Rugpjūčio 9 d. (Orleanas, Prancūzija) Prancūzija – Lietuva
  • Rugpjūčio 11 d. (Vilnius) Lietuva – Prancūzija
  • Rugpjūčio 14 d. (Klaipėda) Lietuva – Suomija
  • Rugpjūčio 19 d. (Taipėjus, Taivanas) Lietuva – Puerto Rikas
  • Rugpjūčio 22 d. (Taipėjus, Taivanas) Lietuva – Latvija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją