Vienas gerbiamiausių Graikijos sporto naujienų portalų SDNA.gr skelbia, kad rimčiausias pretendentas pakeisti Š. Jasikevičių – buvęs „Barcelonos” treneris Xavi Pascualis.

Ispanų dienraštis „Mundo Deportivo” prideda, kad X. Pascualis jau kitą savaitę atvyks į Barseloną ir pradės derybas su klubu.

Manoma, kad 50-metis specialistas neskubės priimti sprendimo – palauks, kol pasibaigs Ispanijos čempionato kovos ir vertins visus gautus darbo pasiūlymus.

Ispanas „Barcelonos” komandą jau treniravo 2008-2016 metais, o iš viso klube praleido dvylika sezonų. Būtent su juo Katalonijos gigantas paskutinį kartą laimėjo Eurolygą – 2010 m.

Pastaruosius trejus metus jis darbuojasi Sankt Peterburgo „Zenit” – nepaliko šio net ir tada, kai Rusija užpuolė Ukrainą.

Š. Jasikevičius „Barcelonos” komandoje pabaigs trečią sezoną – per šį laikotarpį laimėti tik du titulai, o svarbiausio – Eurolygos čempionų taurės – iškelti taip ir nepavyko.

Ispanų žurnalistai trimituoja, kad Šaro dienos Barselonoje suskaičiuotos, tačiau treneris šiuo klausimu nesileido į diskusiją su jais.

„Mes ką tik pralaimėjome Eurolygos pusfinalį, o jūs klausiate apie mano ateitį? Dabar nėra laikas kalbėti apie mano ateitį”, – atrėžė jis.

Skalpuoti lietuvio neskubėjo ir „Barcelonos” vadovas Juanas Carlosas Navarro.

„Šaras gali išvykti, tačiau jis taip pat yra opcija kitam sezonui. Kol kas nesikalbėjome su jokiais kitais treneriais. Kalbėsimės ir viską vertinsime sezonui pasibaigus. Šaras turi pabudinti komandą ir laimėti Ispanijos čempionatą.

Nereikėtų nuvertinti to, kad patekome į finalo ketvertą trečią kartą iš eilės, už to slypi daug sunkaus darbo. Tačiau savo pagrindinės užduoties vėl neatlikome“

Tenka pripažinti, kad mums buvo būtina laimėti Eurolygą. Šis pralaimėjimas yra didelis smūgis ir finansine prasme”, – Kaune vykusio Eurolygos finalo ketvertu metu sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją