Įvertinus klubo atitikimą LKL klubų licencijavimo kriterijams, Mažeikių ekipai suteikta 2023-2024 m. „Betsafe-LKL“ čempionato dalyvio licencija.

Savo mintimis sulaukęs tokio sprendimo pasidalino „M Basket“ klubo direktorius Arūnas Liškus.

Apie planuojamą komandos sudėtį. Kaip krepšinio mėgėjas, norintis mėgautis šiuo žaidimu, tikiuosi, kad pavyks surinkti gyvą ir įdomią komandą. Su klubu sutartis kitam sezonui turi Mindaugas Motuzas ir Laurynas Andrijauskas, taip pat sutarėme, kad klube lieka ir kitais metais tikrai aikštelėje pasirodys Artūras Jomantas. Ketiname paskelbti informaciją apie komandos vyriausiąjį strategą, su kuriuo visi sutartiniai klausimai jau suderinti. Kitų dominančių žaidėjų sąrašas jau pas mane ant stalo, dabar laukia įtemptas darbas įrodyti jiems, kad Mažeikiuose jie laukiami ir Mažeikiuose jie gaus geriausia, ką gali pasiūlyti LKL klubas vidutiniokas.

NKL žaidėjams jau buvome įrodę, kad žaidėjas mūsų klube yra pats svarbiausias, dabar teks tą patį įrodyti LKL lygiu. Mažeikiai myli krepšinį, tad į šį procesą įsijungia vis daugiau bendruomenės narių, rėmėjų suteikiančių klubui ne tik finansinę paramą, bet gerinančių komandos žaidėjų buitį ir kitaip prisidedančių prie klubo veiklos. O sirgaliai Mažeikiuose, ko gero patys geriausi, tad sutiksime žaidėjus šiltai ir pasistengsime, kad metai ar keleri mūsų klube, paliktų jiems tik geriausius prisiminimus.

Apie namų aikštę. Taip, kol kas neturime savo arenos ir planuojame žaisti svetur, ir mano nuomone, geriausias variantas praleisti vieną sezoną svetur būtų Telšių arena. Jau turėjau susitikimų su Telšių meru, kitais Telšių valdžios atstovais ir gavau patvirtinimus, kad Telšiuose esame laukiami. Dabar sieksime atlikti tam tikrus pakeitimus Telšių arenoje siekdami įrodyti LKL, kad Telšių arena gali atitikti LKL reikalavimus.

Lyga turi suprasti, kad geriau komandą matyti prastesnėje, bet pilnoje sirgalių arenoje nei gražioje, bet tuščioje. Mažeikių sirgaliai tikrai užplūs Telšių areną, o pasipildžius ir vietiniais Telšių sirgaliais, manau galime pasiekti „soldout'ą“ daugelyje mūsų namų rungtynių. Tai, mano nuomone, būtų geriausias variantas, bet neatmetame ir Šiaulių arenos, taip pat turime ir dar vieną pasiūlymą. Viskas paaiškės jau artimiausiu metu. Turėdamas atsakymą galėsiu informuoti, kur tiksliai žaisime namų rungtynes artėjančiame sezone.

Apie areną Mažeikiuose. Kaip klubas siekiame turėti savo namus ir žaisti savo mieste. Jau birželio mėnesio Mažeikių rajono tarybos posėdyje savivaldybė ketina mūsų klubui panaudos sutartimi perduoti valdyti seną sporto pastatą, kuriame senais laikais vykdavo LKL kovos. Atlikę namų darbus galime patvirtinti, kad šis sporto pastatas po rekonstrukcijos gali virsti puikia namų arena, talpinančia iki 1500 žmonių.

Jau esame pradėję projektavimo darbus ir tikimės, kad padedami rėmėjų ir pritraukę papildomą Valstybės finansavimą ar be jo, dar kitą sezoną galėtume pasitikti kompaktiškoje, jaukioje savo namų arenoje. Pasistengsime pastate įrengti įdomius garso ir vaizdo efektus ir krepšinio rungtynių metu daryti šou ne prastesnį nei Kauno „Žalgirio“ komanda. Šiuolaikinis žiūrovas nori ne tik krepšinio, bet ir reginio, tad bandysime žiūrovams tai duoti.

Apie biudžetą. Artėjančiam sezonui planuojame 800 tūkstančių eurų biudžetą, nors tikslas vis dar išlieka 1 milijonas Po to, kai klubui buvo suteikta LKL licencija, toliau ketiname dirbti su potencialiais rėmėjais ir tikimės, kad mums pavyks įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

Apie tikslus artėjančiame sezone. LKL žaisime pirmą sezoną po ilgos pertraukos, tad negalime tikėtis atsidurti ketverte, nors kas žino... Daug kas priklauso nuo biudžeto kurį pavyks surinkti, tad jeigu planas pavyktų, tikimės atkrintamosiose duoti kovą mūsų varžovams. O apskritai tikimės būti įdomūs ir galintys įkąsti visiems varžovams.