Taip nutiko dėl šį savaitgalį laikinąją sostinę drebinusio Eurolygos finalo ketverto turnyro ir arenos paruošimo jam.

Nepaisant to, žalgiriečiai prie LKL finišo tiesiosios artėja neklupdami: ketvirtfinalyje 2-0 susitvarkė su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, o pusfinalio seriją iki trijų pergalių pradėjo Garliavos sporto ir kultūros centre 69:58 įveikė šalies vicečempioną Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

„Iškovojome pergalę galbūt ne taip lengvai, kaip norėjome. Gera gynyba, ypač ketvirtame kėlinyje, lėmė tai, kad perlaužėme rungtynes. Manau, būtent dėl gynybos ir laimėjome rungtynes, nes ji pirmus tris kėlinius taip pat buvo nebloga.

Trečiame ketvirtyje iš mūsų pusės buvo fiziškumo ir motyvacijos stoka, todėl varžovai grįžo. Pusfinalyje nereikia tikėtis lengvų rungtynių.

„Žaidimas buvo geresnis nei serijoje su kėdainiečiais, bet dar ne visai čempioniškas, vis įpuldavome į tokias duobeles rungtynių eigoje. Pabaigoje suradome gerą penketą, kuris viską ir užbaigė“, – spaudos konferencijoje pabrėžė strategas Kazys Maksvytis.

K. Maksvytis pakomentavo ir antro kėlinio metu traumą patyrusio puolėjo Achilles Polonaros situaciją.

„Jis negalėjo tęsti rungtynių. Jo būklė paaiškės artimiausiu metu. Patys matėtė, kad susigriebė už kojos. Tyleris Cavanaugh dabar mums gali būti labai reikalingas“, – teigė specialistas.

Jis jau laukia, kada jo auklėtiniai grįš į tikrąją savo tvirtovę.

„Nepadėjo tas blaškymasis – laukiame grįžimo į savo areną, prie savų sienų. Bet šitą savaitę išnaudojome neblogai, pasitreniravome, grįžome į senas vėžes“, – pasakojo jis.

Paklaustas apie Kaune nuvilnijusį Eurolygos finalo ketvertą, Kazys jame triumfavusį Madrido „Real“ palygino su legendinių laikų „Žalgiriu“.

„Netikėti rezultatai. Pusfinalyje palaikiau lietuviškas komandas, bet jos abi pralaimėjo. O laimėjo „Real“, kuris, kaip vyresnio amžiaus žiūrovai pritars, labai primena senų laikų „Žalgirį“ su Arvydu Saboniu viduryje ir keturiais gynėjais, kai išimdavo Raimundą Čivilį – Valdemaru Chomičiumi, Rimu Kurtinaičiu, Gintaru Krapiku ir Sergejumi Jovaiša. Kažkas panašaus ir „Real“ – gynėsi aikšte ir asmeniškai. Manau, kad nusipelnė“, – tikino K. Maksvytis.

LKL pusfinalio serija prasitęs trečiadienį Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje, o į Kauną, kur ką tik nuvilnijo Eurolygos finalo ketverto turnyras, atkrintamosios varžybos pirmąkart šiemet užsuks penktadienį.

Jei prireiks ketvirto ir penkto susitikimų, jie bus žaidžiami sekmadienį Panevėžyje ir kitą antradienį Kaune.

Kitą pusfinalio sudaro šalies čempionas Vilniaus „Ryto“ ir staigmeną ketvirtfinalyje pateikęs Jonavos „CBet“ klubas. Ten kol kas 1:0 pirmauja vilniečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją