„Dabar nėra lengva daug kalbėti. Šį sezoną patyrėme labai daug pakilimų ir nuopuolių. Sunkus sezonas, bet labai laiminga pabaiga su šiuo trofėjumi. Esu labai patenkintas šios komandos dvasia. Šie vyrukai visada tikėjo, kad gali laimėti, jie niekada nepasidavė. Kai nutikdavo kažkas blogo – pralaimėjimai ar traumos, mes ėjome į priekį. Kuo mums buvo sunkiau, tuo sunkiau ir dirbdavome. Dabar esu labai laimingas.

Sveikinu „Olympiakos“, jie turėjo nuostabų sezoną. Georgiosas Bartzokas yra suolelio džentelmenas, nors ir laimėjome, man liūdna dėl jo, nes jo komanda žaidė puikiai visą sezoną ir nusipelnė šio titulo tiek pat, kiek mes. Nugalėtojai esame mes visi. „Olympiakos“ taip pat yra čempionai. Šiandien jie nelaimėjo, bet jie yra čempionai“, – kalbėjo Ch. Mateo.

Kaip ir prieš rungtynes, Ch. Mateo vadino „Olympiakos“ ekipą mašina, viena geriausių visų laikų komandų.

„Sveikinu „Real“ šeimą, kuri kovoja kartu prieš visas problemas, pralaimėjimus ir visas kitas blogybes, kurias patiriame. Sugebėjome sureaguoti po 0-2 rezultato ketvirtfinalyje, sugebėjome grįžti į Madridą ir laimėti seriją prieš „Partizan“, o Kaune nugalėjome „Barceloną“ ir vieną geriausių visų laikų komandų „Olympiakos“.

Labai gerbiu savo komandą, ji niekada nepasiduoda. Esu labai laimingas dėl savo vaikinų. Išlikome kartu, išlikome gyvi iki pat pabaigos, o paskutinėse rungtynėse sugebėjome įveikti tokią krepšinio mašiną kaip „Olympiakos“ paskutiniu metimu, kai Sergio Llullas pelnė vienintelius savo 2 taškus. Tai tarsi svajonė...“, – emocingai kalbėjo Ch. Mateo.

Saša Vezenkovo tritaškiai ketvirtojo kėlinio pradžioje vedė „Olympiakos“ į priekį 74:67, ir nors po Isaiah Canaano dvitaškio likus žaisti dvi minutes graikai vis dar pirmavo 78:72, tuomet jie sustojo, o pergalingą spurtą 7:0 surengę „Real“ triumfavo 79:78 po pergalingo S. Llullo metimo likus žaisti 3 sekundes.


Geriausiu Eurolygos metų treneriu pripažintas, tačiau 2013 metų finalo Londone sėkmės nepakartojęs G. Bartzokas buvo nusiminęs, tačiau taip pat atidavė pagarbą savo varžovui.

„Tai buvo neįtikėtinas finalo ketvertas. Fanai ir komandos atidavė viską, ką galėjo. Buvo tikras malonumas čia dalyvauti. Nėra daug ką pasakyti apie finalo rungtynes, mes pirmavome beveik visas rungtynes, kontroliavome žaidimą. „Real“ turėjo gintis zonine gynyba, nes kitaip jiems buvo sunku. Vis dėlto rungtynių pabaigoje mes priėmėme daug blogų sprendimų, prametėme metimus, darėme klaidus, o patirtį turintys „Real“ krepšininkai išliko arti iki pat pabaigos ir šaltakraujiškais metimais išplėšė pergalę.

Atsiprašome savo gerbėjų, kurie mus palaikė čia, Kaune. Toks yra krepšinis. Kartais laimi, o kartais – ne. Pralaimėjome paskutinėmis sekundėmis pusfinalį pernai, o dabar skausmingai kritome finale. Mums nepasisekė. Sveikinu čempionus ir jų trenerį Mateo, jie pergalės nusipelnė“, – kalbėjo G. Bartzokas, atskleidęs, ką nusiminusiems savo auklėtiniams pasakė po finalinės sirenos.

„Visų mano žaidėjų veidai buvo ne tik nuleisti, o tiesiog ant grindų... Liepiau jiems pakelti galvas ir didžiuotis tuo, ką nuveikėme. Didžiuotis krepšiniu, kurį žaidėme visą sezoną. Niekas netikėjo, kad mes galime turėti tokį dominuojantį Eurolygos sezoną. Mes subūrėme labai stiprią komandą, turėjo puikią statistiką, laimėjome daug rungtynių, bet svarbiausiu metu mums nepasisekė. Belieka užbaigti sezoną geriausiu įmanomu būdu – triumfu Graikijos čempionate“, – kalbėjo G. Bartzokas.

Ch. Mateo gyrė pergalingą metimą pataikiusį S. Llulla bei kitas gyvas „Real“ legendas Sergio Rodriguezą bei Rudy Fernandezą, o kepures prieš patyrusius „Real“ krepšininkus taip pat nusiėmė abiejų ekipų žaidėjai.

„Prieš lemiamą ataką visi žinojome, kad kamuolys turi eiti į Sergio rankas. Jis nieko neįmetė per visas rungtynes, bet puikiai žinojome, kad jis gali pataikyti lemiamą metimą. Esu laimingas dėl jo, jo sezonas nebuvo lengvas, jis žaidžia gana nedaug, bet jis puikiai atlieka savo vaidmenį ir visada yra naudingas. Taip pat ir kiti vyrukai, jie taip pat atliko nuostabų darbą... Visi jie puikūs, galėčiau girti juos visą naktį.

Visi mūsų veteranai yra nuostabūs. Jie visada žino, ką jiems reikia padaryti, jie puikiai išmano savo darbą. Jie labai padėjo Walteriui Tavaresui, kuriam reikia žaisti po 35 minutes. Veteranai jį pasaugo, o tuo pačiu jie moka pasaugoti save. Fantastika, kad finale Sergio Rodriguezas galėjo žaisti ilgiau nei tikėjausi. Jam 37-eri, bet jis buvo labai šviežias ir magiškas. Kai labiausiai to reikėjo, mūsų veteranai mums vėl labai padėjo“, – kalbėjo Ch. Mateo.

„Legendinis žaidėjas Llullas pataikė legendinį lemiamą metimą, geriausią savo legendinėje karjeroje. Esu jam labai dėkingas, jis padovanojo man geriausią pergalę mano karjeroje kol kas. Mūsų sezonas buvo neįtikėtinas“, – kalbėjo „Real“ įžaidėjas Nigelas Williamsas-Gossas.

„Tai yra Sergio Llullas, tokius metimus jis meta visą savo karjerą. Turėti jį yra neįtikėtina. Varžomės aukščiausiame lygyje jau daug metų todėl žinome, ko reikia, kad laimėtume tokius mačus. Bet turime atiduoti pagarbą ir „Olympiakos“ – ši komanda turi labai daug talento. Finalą galėjo laimėti bet kuri ekipa, bet mums pasisekė, nes tikėjome savimi iki galo“, – kalbėjop S. Rodriguezas.

„Madrido komanda nusipelnė didelės pagarbos. Mes labai liūdime, bet turime pripažinti, kad varžovai tiesiog pataikė vienu metimu daugiau ir nusipelnė laimėti“, – sakė „Olympiakos“ snaiperis I. Canaanas.

„Ar šis pralaimėjimas yra neteisybė? Ne. Pralaimėjome, nes varžovai lemiamu metu sužaidė geriau. Pralaimėjome, nes nusipelnėme pralaimėti“, – sakė „Oly“ atstovaujantis Thomasas Walkupas.

„Lemiamu metu mes nepataikėme ir leidome lengvus metimus atlikti varžovams. „Real“ yra labai aukštos klasės komanda, ji turi nuostabius patyrusius žaidėjus, kurie tokius metimus pataiko visada. Jie šio titulo nusipelnė“, – reziumavo Eurolygos sezono MVP Saša Vezenkovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją