MVP statulėlė atiteko čempionu su Madrido „Real“ klubu tapusiam galiūnui iš Žaliojo Kyšulio Walteriui Tavaresui, per finalą ir pusfinalį surinkusiam net 59 efektyvumo balus (atitinkamai 20 ir 39) per 68 minutes.

„Buvo labai sunku ir vienintelis dalykas, kuris mus laikė rungtynėse, buvo tikėjimas, tikėjimas, tikėjimas. Mes tikėjome savimi iki galo ir, kai atsirado šansas, mes juo pasinaudojome. Taip ir laimėjome“, – sakė W. Tavaresas, sekmadienį atseikėjęs 13 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Finale 29 taškus ir 34 naudingumo balus sukaupęs OLY lyderis Saša Vezenkovas liko nieko nepešęs.


„Real“ krepšininkai dramatiškoje kovoje dėl titulo 79:78 įveikė Pirėjo „Olympiakos“, o pergalingą metimą atliko superveteranas Sergio Llullas.

Finalo ketverto MVP prizas savo laiku buvo įteiktas ir dviem lietuviams: 1995 m. su „Real“ viršūnę pasiekusiam Arvydui Saboniui ir 2005 m. su Tel Avivo „Maccabi“ į sostą atsisėdusiam Šarūnui Jasikevičiui.

Pastaruosius du sezonus geriausiojo Eurolygos finalo ketverto žaidėjo prizu pagerbtas buvo Stambulo „Anadolu Efes“ gynėjas Vasilijė Micičius.

Nuo 2017-iųjų atiduoti savo balsus MVP rinkimuose gali ne tik akredituoti žurnalistai, bet ir fanai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)