S. Obradovičius po triumfo prieš „Barceloną“ nenorėjo daugžodžiauti apie šį mačą, bet kalbėjo apie tai, kad trečioji vieta Eurolygoje jam yra didžiausias pasiekimas karjeroje. Treneris prisiminė skaudų trečiąjį kėlinį 2:27 pusfinalyje prieš „Olympiakos“, tačiau džiaugėsi tuo, kad „Monaco“ paneigė ekspertų prognozes vien patekdami į Eurolygos finalo ketvertą.

„Monaco“ mažajame Eurolygos finale dominavo prieš „Barceloną“ viso susitikimo metu nepaisant to, jog klubo lyderis Mike'as Jamesas rungtyniavo vos 6 minutes. S. Obradovičius iš pradžių atsisakė komentuoti galimus jo ir amerikiečio nesutarimus, o vėliau sulaukė klausimo iš „L'Équipe“: ar M. Jamesas taupomas Prancūzijos lygos kovoms?

S. Obradovičius vėl aiškiai parodė, kad apie M. Jamesą kalbėti nenori. Vietoje to, treneris uždavė prancūzų žurnalistui savo klausimą.

„Pasikalbėkime apie pagarbą treneriui. Kodėl aš nebuvau arti metų trenerio apdovanojimo? Su visa pagarba kitiems treneriams, kodėl? Kas čia per elgesys? Ar tai dėl to, nes esu serbas? Kodėl paliekate mane nuošalyje? Mes antrą sezoną dirbame puikų darbą kartu su mano štabu, dvejus metus esame geriausiai žaidžianti Prancūzijos komanda, bet aš net nepriartėju prie geriausio trenerio apdovanojimo? Ar kas nors gali man paaiškinti? Paaiškinti visiems čia esantiems žmonėms. Aš tokio elgesio nenusipelniau. Atleiskite...“, – išsiliejo S. Obradovičius.

Pernai geriausiu Prancūzijos lygos treneriu buvo renkamas Paryžiaus „Levallois Metropolitans“ strategas Vincentas Collet, o šiemet – „Cholet“ vairininkas Laurentas Vila.

S. Obradovičius liko toli nuo apdovanojimų ir Eurolygoje, kur šiemet geriausiu treneriu pripažintas „Olympiakos“ strategas Georgiosas Bartzokas.

Dar prieš supykstant ant „L'Équipe“, treneris su šypsena atsakė į „Delfi“ klausimą apie Donato Motiejūno sezoną. Serbas pavadino D-Mo savo dešiniąja ranka ir paties aukščiausio lygio profesionalu.

„Esu labai laimingas galėdamas turėti šį vaikiną savo komandoje. Jis visada nuostabiai supranta, ko aš iš jo noriu. Jį tikrai galiu pavadinti savo dešiniąja ranka. Yra žaidėjai, kurie yra lyderiai savo pavyzdžiu. Toks yra Donatas. Viskas, ką jis daro, kaip jis elgiasi, yra paties aukščiausio lygio profesionalumas. Nesu sutikęs didesnio profesionalo. Tu visada nori turėti tokį žmogų savo komandos rūbinėje. Tai nuostabus žmogus, galiu pasakyti apie jį tik pačius gražiausius žodžius“, – komplimentų lietuviui gausa į „Delfi“ klausimą atsakė S. Obradovičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją