Sergio Rodriguezas sumetė 5 taškus iš eilės, o iki tol nė taško nepelnęs Sergio Llullas paleido pergalingą dvitaškį per 218 cm ūgio Moustapha Fallo rankas – nuo pat rudens solidžiausią žaidimą Eurolygoje demonstravęs „Olympiakos“ paskutinę sezono minutę staiga apsižiūrėjo likęs be nieko.

Dar kartą veteranų išgelbėtas Madrido „Real“ uždarė Eurolygos finalo ketvertą Kaune tituline pergale 79:78, apie kurią dar ilgai bus sekami padavimai.

K. Papanikolaou iš karto tai pavadino skaudžiausiu pralaimėjimu karjeroje.

„Tokiose pabaigose kiekviena smulkmena yra lemtinga – atkovotas kamuolys, pataikytas arba pramestas metimas, gera ar bloga gynyba. „Real“ laimei, jie padarė tai, ko reikėjo.

Visus metus kovėmės, visus metus demonstravome gerą žaidimą. Dvokia, bet sporte būna ir tokių scenarijų. Reikia tai priimti ir nepalūžti“, – Delfi sakė finale 6 taškus pelnęs puolėjas.

Saša Vezenkovas sekmadienį surinko 29 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir, jei ne paskutinis S. Llullo metimas, neabejotinai prie naudingiausio Eurolygos sezono krepšininko prizo būtų prisidėjęs ir finalo ketverto MVP laurus.

„Paskutines tris minutes nebekontroliavome žaidimo, skubėjome puolime, klydome gynyboje. O jeigu palieki viską paskutiniam metimui, savo likimo nebevaldai. „Real“ žaidėjai yra atitinkamos klasės ir tą metimą pataikė. Vienas metimas – ir štai mes čia, o jie – ant pjedestalo. Toks yra krepšinis...“ – atsiduso puolėjas iš Bulgarijos.


„Bjauru taip pralaimėti, sunkiai kovojus visas rungtynes. „Real“ tiesiog įmetė vienu metimu daugiau. Bet to ir pakanka – turime nukelti prieš juos kepures“, – pridūrė 5 tolimais šūviais „Real“ pasirinktą aikštės gynybą ardęs ir iš viso 21 tašką sukaupęs gynėjas Isaiah Canaanas.

Po klastingo S. Llullo dūrio „Olympiakos“ turėjo dar 3 sekundes išsigelbėti, vis dėlto atsakomojo stebuklo Kostui Sloukui sukurti nepavyko.

„Atidavėme kamuolį vienam geriausių Europos žaidėjų, jis turėjo progą išmesti, tik nepataikė. Tačiau jis vedė mus į priekį kiaurus metus, taigi, niekas jo dėl to nekaltina.

Kelis kartus pritrūko susikaupimo, kelis kartus nepataikėme į krepšį. Greitis, žaidimo ritmas – į daug ką dabar galima atkreipti dėmesį. Vis dėlto galų gale viena mažytė detalė skaudžiai nubaudžia. Taip jau finale būna. Bet tai nėra nesąžininga. Kiekvienas gauna tai, ko yra nusipelnęs – ką gi, mes nusipelnėme pralaimėti“, – komentavo buvęs žalgirietis Pirėjo ekipos gretose Thomasas Walkupas.


S. Vezenkovas nepamiršo padėkoti „nuostabiems“ sirgaliams, gausiai užplūdusiais Kauną nepaisant „sudėtingos“ kelionės.

K. Papanikolaou patikino, kad regėti jų apstulbusius veidus buvo blogiausia.

„Labai liūdna, kad jų sunkios kelionės į Kauną nevainikavome trofėjumi, neatsilyginome už jų pastangas. Man dėl to tikrai skaudu. Bet bent jau visi pamatė, kokie nuostabūs yra mūsų sirgaliai ir kaip jie visada mus palaiko“, – atsiliepė graikas.


Rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjo ir abiejų klubų „viršininkai“: „Olympiakos“ valdantys broliai Giorgos ir Panagiotis Angelopoulai, „Real“ prezidentas Florentino Perezas.

Tribūnas užpildė beveik vien Pirėjo klubo aistruoliai, kurių buvo dar daugiau nei penktadienio pusfinalio metu. Komandai iškopus į finalą, papildomos pajėgos atvyko specialiais reisais iš Graikijos.

Finale Pirėjo ir Madrido klubai susidūrė ketvirtą kartą. „Real“ titulą iš graikų buvo nudžiovęs 1995 ir 2015 metais, „Olympiakos“ tikslą pasiekė 2013-aisiais.

„Real“ klubas Eurolygą laimėjo rekordinius vienuolika kartų, „Olympiakos“ sąskaitoje lieka trys triumfai.

Paskutiniam sezono mačui teisėjavusioje arbitrų brigadoje dirbo ir lietuvis Gytis Vilius, kuriam tai buvo trečias Eurolygos finalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją