Kaune vykstančiame Eurolygos finalo ketverte Pirėjo „Olympiakos“ kol kas pataikė 7 tritaškius iš 19 (37 proc.), „Real“ – 7 iš 22 (32 proc.), „Barcelona“ – 14 iš 39 (36 proc.), o „Monaco“ – vos 5 iš 24 (21 proc.). Pirmieji netaiklumo priežasčių pradėjo ieškoti būtent monegaskai.

„Kaune sunku pataikyti iš toli, sunkumų atakuodami turime visi. Nežinau, ar taip yra dėl naujų kamuolių, ar dėl krepšių, tritaškiai tiesiog nekrenta taip sklandžiai kaip įprastai“, – tinklalapiui „Delfi“ skundėsi Jordanas Loydas, kuris pusfinalyje pataikė 1 tritaškį iš 6, nors bendras jo sezono taiklumas siekia 38 proc.

„Monaco“ lyderis Mike'as Jamesas įvardindamas netaiklių tritaškių priežastį buvo užtikrintesnis. Pusfinalyje 2 tritaškius iš 7 pataikęs atletas papriekaištavo Eurolygos finalo ketverto organizatoriams dėl kamuolių.

„Nesuprantu, kodėl taip sugalvota, bet kamuoliai yra visiškai nauji. Įprastai sezono metu nežaidžiame su naujais kamuoliais, žaidžiame su tais, kuriuos jau esame apčiupinėję. Eurolygos finalo ketverto kamuoliai yra ką tik atvykę iš gamyklos, ką tik ištraukti iš įpakavimo“, – kalbėjo M. Jamesas.

„Tie, kas žaidžia krepšinį, gali suprasti – nauji kamuoliai yra kieti, reikia priprasti juos apčiuopti. Jie kitaip atsimuša ir nuo lanko. Nenoriu, kad tai skambėtų kaip pasiteisinimas, tačiau tai tikrai paveikia tritaškių pataikymą“, – pridūrė daugiausiai tritaškių (208) šį sezoną išmetęs Eurolygos finalo ketverto dalyvis, pataikęs 27 proc. iš jų (57).

Tuo metu vienas taikliausių Eurolygos snaiperių Kyle'as Kuricas, atakuojantis iš toli 44 proc. taiklumu, nenorėjo kaltės dėl netaiklių metimų suversti tik kamuoliams. Pusfinalyje 3 tritaškius iš 6 pataikęs veteranas pripažino, kad bent jau „Barcelonos“ atveju buvo ir kitų netaiklumą lėmusių faktorių.

„Mūsų netaiklius metimus pusfinalyje lėmė ir nervingumas, tačiau visi pasikalbėdami tarpusavyje sutariame, kad pataikyti čia yra sunkiau dėl kamuolių. Žaidžiame su visiškai naujais kamuoliais, tai tikrai daro įtaką. Matome tai abiejų pusfinalių pataikymo procentuose – tiek tritaškių, tiek baudų metimų“, – „Delfi“ sakė K. Kuricas.

„Barca“ pusfinalyje pataikė vos 4 baudų metimus iš 11 (36 proc.), „Monaco“ įmetė 17 iš 24 (71 proc.), „Olympiakos“ – 19 iš 33 (58 proc.), o išimtimi tapo „Real“, pataikę 15 iš 19 (79 proc.).

Ar metimai nekris ir finalinę Eurolygos sezono dieną? „Monaco“ gynėjai tikisi, kad per savaitgalį kamuoliai buvo apčiupinėti pakankamai ir į krepšį jie kris gerokai sklandžiau.

„Manau, kad finalų dieną pamatysime daugiau tritaškių, nes visi jau būsime prie kamuolių pripratę labiau“, – sakė M. Jamesas, kuriam pritaria ir J. Loydas, laukiantis tritaškių pliūpsnio didžiajame finale.

„Madrido ir Pirėjo komandos yra labai pajėgios po krepšiu, todėl savo pranašumą joms bus būtina įrodinėti metant iš toli. Tritaškių turėtų būti daugiau, o laimėti turėtų komanda, kuri pataikys jų daugiausiai“, – kalbėjo J. Loydas.

Sekmadienį Eurolygos mažasis finalas Kaune bus žaidžiamas nuo 17 val., o rungtynės dėl titulo prasidės 20 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)