„Mes ką tik pralaimėjome Eurolygos pusfinalį, o jūs klausiate apie mano ateitį? Dabar nėra laikas kalbėti apie mano ateitį“, – po pralaimėjimo prieš Madrido „Real“ 66:78 sakė Š. Jasikevičius, prieš principinius varžovus pusfinalyje kritęs antrus metus iš eilės.

Vis dėlto klausimas apie Šaro ateitį Ispanijos krepšinio žiniasklaidai yra vienas svarbiausių. Pasak šaltinių, Š. Jasikevičiaus sutartyje yra numatyta sąlyga, pagal kurią triumfas Eurolygoje pratęsia sutartį automatiškai. Jau kurį laiką buvo kalbama apie tai, kad vėl neparvežus į Barseloną Eurolygos titulo, Šaro sutartis pratęsta nebus.

Po pralaimėjimo Eurolygos finalo ketverte Kaune, Ispanijos žiniasklaida jau skelbia ir apie būsimą lietuvio pamainą – Sankt Peterburgo „Zenit“ klube šiuo metu dirbantį Xavi Pascualį, kuris treniravo „Barcą“ 2008-2006 metais bei 2010 metais dovanojo klubui paskutinį jo Eurolygos titulą.

„Yra daug kalbų apie Xavi Pascualį. Kai kurie žmonės netgi sako, kad susitarimas su juo jau pasiektas. Mano žiniomis, Xavi tikrai nori grįžti. Jis turi puikius santykius su klubo vadovais, jis yra „Barcelonos“ šeimos narys. Jeigu jam tikrai pasiūlyta grįžti, jis sugrįš“, – sako Eurolygos finalo ketverte Kaune dirbantis Sport.es žurnalistas Ramonas Palomaras.

2020 metais „Barcelonos“ vairą perėmęs Š. Jasikevičius atvedė komandą į tris Eurolygos finalo ketvertus, tačiau, kad ir kokią stiprią komandą kasmet jam pavyktų suburti, lemiamuose mūšiuose „Barca“ subyra. Po pastarosios nesėkmės žaidėjai prabilo net apie pscihologines problemas.

Pats Š. Jasikevičius po pastarosios nesėkmės finalo ketverte pripažino, kad ji yra pati skaudžiausia iš visų. Galimai dėl to, jog tai buvo paskutinis Šaro šansas išsaugoti savo kėdę. Tuo įsitikinę Ispanijos žurnalistai teigia, kad lietuvio kėdė braška jau kurį laiką, o po dar vieno fiasko atsisveikinimas su treneriu yra neišvengiamas.

„Pasikalbame apie tai su kolegomis ir visi sutariame, kad Jasikevičiaus kitais metais Barselonoje jau tikrai nebematysime. Prieš trejus jis atvyko čia su didelėmis ambicijomis, su tikslu grąžinti „Barcai“ šlovę, tačiau jo projektas žlugo. Šis finalo ketvertas yra dar vienas įrodymas, kad Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ negali žaisti didelių rungtynių“, – sakė AS.com žurnalistas Ricardo Gonzalezas.

„Šaras neturi ateties Barselonoje. Kitą sezoną jis šios komandos netreniruos. Įsivaizduoti jį komandoje kitą sezoną yra labai sudėtinga. Tris sezonus Šaras turėjo neįtikėtinai stiprias komandas, bet Eurolygos laimėti taip ir nesugebėjo. Sunku tą pateisinti“, – sako populiarioje Ispanijos radijo stotyje „Cadena COPE“ dirbantis žurnalistas Alberto Diazas.


Ispanas pabrėžė, kad „Barcelona“ per pastaruosius metus nieko nebelaimi ir vietiniame fronte – pralaimėtos ACB pirmenybės, šalies supertaurė, Karaliaus taurė. A. Diazas mano, kad „Barcelonos“ žaidėjų lygis Š. Jasikevičiui yra per aukštas, todėl lietuvis negali jų treniruoti.

„Barca“ kiekvieną sezoną turi geriausius žaidėjus, prisiviliojamus iš NBA lygos, tačiau bėda ta, kad Šaras nesupranta savo žaidėjų, o žaidėjai nesupranta jo. Per šiuos trejus metus Barselonoje Šaras taip ir neįrodė, kad yra geras treneris. Jei jis nori būti geras treneris, ko gero jam reikia sukaupti daugiau patirties. Po šio sezono beliks palinkėti jam sėkmės kitoje karjeros stotelėje“, – kalbėjo žurnalistas.

„Niekam tikrai nebus staigmena, jei po sezono Šaro komandoje neliks“, – pridūrė Eurohoops žurnalistas Alexas Molina.

DELFI kalbinti žiniasklaidos atstovai sutinka, kad po trijų nesėkmingų sezonų Š. Jasikevičius galimai ir pats nenori tęsti darbų, tačiau vargu ar atsisveikinimas su Barselona bus paties trenerio sprendimas.

„Tikrai geras klausimas, ar jis pats nori tęsti darbą. Manau, kad jis laimingas Barselonoje, tai jo miestas, tai jo komanda, čia jis laimėjo Eurolygą prieš 20 metų kaip žaidėjas. Bet, treji metai be didelių pergalių... jis ir pats supranta, kad lūkesčiai nepateisinti“, – sakė A. Diazas.

R. Palomaras mano, kad atsisveikinimą su „Barca“ treneriui apsunkina tai, kad patrauklių darbo vietų šiuo metu yra nedaug: „Išvykti nebus jo paties sprendimas. Šarui patogu Barselonoje, jis myli miestą, myli komandą. Be to, kur jam eiti? „Panathinaikos“? „Žalgiris“? Jam patraukliausios pozicijos yra užimtos. Tikrai nemanau, kad jis išvyks savo noru.“

Šarūnas Jasikevičius

Ispanijos žurnalistai neabejoja – biudžetą mažinančios „Barcelonos“ tarpsezonio metu laukia didelė pertvarka, kuri turėtų prasidėti nuo naujo trenerio paskyrimo.

„Biudžetas bus nurėžtas 20 procentų. Komanda tikrai stipriai keisis. Reikia išvalyti sudėtį, išmesti kai kuriuos žaidėjus. Šaras – brangus treneris. Komandoje yra klausimų net ir dėl didelio Nikola Mirotičiaus kontrakto“, – teigė R. Palomaras.

„Permainas reikia pradėti nuo galvos, nuo trenerio. Naują sudėtį turėtų suburti su nauju matymu atėjęs naujas strategas. Komandoje ko gero neliks tokių žaidėjų kaip Sertačas Šanli ar Kyle'as Kuricas, o juos keis naujo trenerio atsivesti žaidėjai“, – sakė A. Diazas.

Sekmadienį Kaune „Barcelona“ dėl trečiosios vietos Eurolygoje varžysis su „Monaco“, o „Real“ finale žais su Pirėjo „Olympiakos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)