Po dviejų kėlinių „Monaco“ pusfinalyje pirmavo 41:29, tačiau trečiąjį kėlinį „Olympiakos“ įspūdingai laimėjo net 27:2 bei persvėrę rezultatą 56:43 nurūko pergalės link. Vos 2 praleisti taškai per kėlinį – dar neregėtas fenomentas Eurolygos finalo ketvertuose. 2 taškus pelnę „Monaco“ kartojo Eurolygos kėlinio antirekordą, kurį anksčiau buvo pasiekę ir Kauno „Žalgiris“, Atėnų „Maroussi“ bei Trevizo „Benetton“.

„Trečiasis kėlinys – tai atsidavimas, energija ir fiziškumas. Žinome, kad „Monaco“ turi ypatingai talentingus žaidėjus, ypač gynėjus, bet trečiajame kėlinyje visi pasistengėme žengti žingsnį į priekį ir šią komandą sustabdyti“, – sakė Eurolygos MVP Aleksandras Vezenkovas, vedęs „Olympiakos“ į pergalę su 19 taškų, 6 atkovotais kamuoliais ir 3 rezultatyviais perdavimais.

„Neatvykome į Kauną žaisti taip, kaip žaidėme pirmoje rungtynių pusėje. Pirmoje mačo pusėje nežaidėme savo žaidimo, todėl per pertrauką sutarėme, kad turime stengis labiau, turime būti geresni gynyboje, spausti varžovus su kamuoliu ir žaisti fiziškiau. Tą ir pakeitėme. Trečiajame kėlinyje atidavėme visas jėgas, nes žinojome, kad turime pakeisti rungtynių eigą labai greitai.


Treneris per pertrauką akcentavo ir tai, kad turime nusiraminti. Pirmoje rungtynių pusėje buvome nervingi, nesusikoncentravę, todėl prametėme lengvus metimus, baudų metimus. Per pertrauką išvalėme savo galvas ir grįžę į aikštę pradėjome žaisti gynyboje, pataikyti lengvus metimus, o tai leido laimėti“, – kalbėjo A. Vezenkovas.

Pernai „Olympiakos“ taip pat žaidė finalo ketverte, tačiau liko ketvirtoje vietoje. Pasak A. Vezenkovo, kuriam nebuvo svarbu, su kuo žaisti finale, dabar Pirėjo komanda turi daugiau patirties ir yra pasiruošusi laimėti.

„Mums nerūpi, su kuo žaisti finale. Esame laimingi dėl to, kad esame finale. Negaliu prižadėti pergalės, bet galiu prižadėti, kad finalui būsime pasiruošę. Lyginant su pernai, šiemet turime daugiau patirties ir pasitikėjimo savimi, o aš žaidžiu savo žaidimą ir bandau padėti savo komandai“, – kalbėjo bulgaras.

Tuo metu komandos kapitonas Kostas Papanikolaou po pergalės kalbėjo apie kovingumo svarbą ir vadino „Olympiakos“ alkanais šunimis: „Sunku paaiškinti, kas mums nutiko rungtynių pradžioje – gal tai spaudimas, buvome nervingi, gal tiesiog per daug norėjome pasirodyti kuo geriau. Svarbiausia, kad viską apvertėme per pertrauką, įgavome pasitikėjimo savimi ir laimėjome.

Treneris per pertrauką pasakė, kad nežaidžiame savo žaidimo. Didžiausia problema buvo gynyba, praleidome 41 tašką. Buvome nervingi, prametėme daug lengvų metimų. Žinojome, kad labiau pasistengę gynyboje, galėsime pakovoti dėl pergalės. Tą ir padarėme. Trečiajame kėlinyje atidavėme visas jėgas gynyboje, metimai pradėjo kristi, tai viską pakeitė.

Esame alkani šunys. Taip kalbame rūbinėje. Tai tiesa, mes alkani ir norime Eurolygos titulo. Man pačiam buvo svarbiausia tai, kad nenorėjau pasiduoti be kovos. Pirmoje mačo pusėje mes nekovojome, leidome varžovams žaisti jų žaidimą ir nieko dėl to nedarėme. Po pertraukos kovojome, ir, net jei būtume pralaimėję, būčiau patenkintas savo komanda. Kovojome visi, tai buvo komandinė kova, parodėme, ką reiškia būti komanda, todėl labai mumis didžiuojuosi.“


K. Papanikolaou vedė į priekį savo komandą ne tik puikiu žaidimu, pelnydamas 15 taškų ir atkovodamas 8 kamuolius. Kapitonas aikštėje buvo tikras emocinis lyderis, po sėkmingų epizodų nuolat demonstratyviai užvedinėjęs komandos draugus ir tūkstančius „Žalgirio“ arenoje susirinkusių sirgalių.

„Žinoma, dariau tai tyčia. Tokiose rungtynėse privalai daryti viską, kas įmanoma, kad tik padėtum savo komandai. Emocijos gali pakeisti žaidėjų psichologiją, užvesti tiek juos, tiek sirgalius. Turime jų čia tūkstančius, turime tai išnaudoti ir įtraukti juos rungtynes, esame labai jiems dėkingi. Mylime juos. Mes dirbame savo darbą, bet tuo pačiu turime patenkinti savo fanus. Šiandien tai buvo labai svarbu“, – sakė K. Papanikolaou.

Vis dėlto nuskambėjus finalinei sirenai graiko emocijos nurimo, o nešvęsti jis ragino ir komandos draugus: „Neatvykome čia dėl vieno mačo. Taip, patekome į finalą, bet to negana. Dabar turime šansą laimėti titulą, to čia ir atvykome, dėl to ir kovojame.“


Po A. Vezenkovo ir K. Papanikolaou trečiasis pagal rezultatyvumą „Oly“ žaidėjas pusfinalyje buvo Moustapha Fallas, pelnęs 12 taškų ir aktovojęs 4 kamuolius.

„Treneris per pertrauką liepė atsipalaiduoti ir realizuoti turimas progas. Mačo pradžioje buvome nervingi ir nepataikėme lengvų metimų, kuriuos įprastai pataikome. Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme prastą krepšinį apskritai, o raktas pokyčiams buvo atsipalaidavimas“, – kalbėjo M. Fallas.

Paklaustas apie trečią kėlinį, aukštaūgis šypsojosi ir teigė, kad galima tokio dominavimo priežastis buvo „Monaco“ neturima patirtis paties aukščiausio lygio varžybose.

„Tokio kėlinio mums labai reikėjo. Po dviejų kėlinių turėjome 12 taškų deficitą, todėl tokio greito sugrįžimo į rungtynes mums labai reikėjo. Tokį rungtynių perlaužimą, ko gero, nulėmė mūsų patirtis. Varžovams tai pirmas kartas finalo ketverte, ko gero, tai turėjo šiek tiek įtakos.“

Moustapha Fall

„Buvau nustebęs dėl to, kaip atrodėme iki pertraukos. Nemanau, kad jautėme spaudimą. Atvykome į Kauną ramūs ir pasitikintys savimi, bet rungtynių pradžioje to nepamatėme. Po pertraukos tiesiog grįžome prie savo žaidimo principų ir padarėme tai, ką privalėjome.

Žaidimo planas visą laiką buvo tas pats, jis nepasikeitė, tiesiog jo išpildymas gerokai patobulėjo trečiajame kėlinyje, daug geriau pasirodėme gynyboje. Tiesiog turėjome susikoncentruoti gynyboje“, – dėstė 218 cm ūgio milžinas.

„Olympiakos“ sekmadienį Eurolygos finale Kaune varžysis su Madrido „Real“, o „Monaco“ dėl trečios vietos žais su „Barcelona“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją