„Šis pralaimėjimas – trenerio atsakomybė. Trenerio užduotis nuraminti komandą, nežaidėme komandiškai, buvome pernelyg nervingi“, – iškart po rungtynių prieš televizijos kameras prisipažino Šarūnas Jasikevičius.

Vėliau spaudos konferencijoje apie pralaimėjimo priežastis Šaras kalbėjo išsamiau: „Madrido komanda buvo geresnė. Ji žaidė komandiškiau, su daugiau kantrybės, o mes neradome būdų žaisti kaip komanda, neradome būdų judinti kamuolį. Žaidėjai viską norėjo daryti pavieniui.

Įprastai šį sezoną rungtyniavome kaip komanda. Deja, tokia jau finalo ketverto specifika – vienas mačas ir prarandi šansą laimėti titulą. Gaila, bet mums viskas baigta“, – sakė ketvirtuoju bandymu finalo ketverte Eurolygos neužkariavęs strategas.

DELFI paklaustas, kuri iš visų Eurolygos finalo ketvertuose patirtų nesėkmių jam yra skaudžiausia, treneris pačia skausmingiausia įvardino būtent šią. O netrukus paklaustas apie savo ateitį klube treneris pyktelėjo: „Mes ką tik pralaimėjome Eurolygos pusfinalį, o jūs klausiate apie mano ateitį? Dabar nėra laikas kalbėti apie mano ateitį.“

Šarūnas Jasikevičius, Rokas Jokubaitis

Antrojo kėlinio pabaigoje „Barcelona“ dar pirmavo 42:33, tačiau po pertraukos „Real“ spurtavo 15:0 ir persvėrė rezultatą 54:47. Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Barca“ dar lygino rezultatą 58:58, bet „Real“ surengė dar vieną svarbų spurtą 9:2 ir likus žaisti kiek daugiau nei 4 minutes atsiplėšė 67:60. Per likusį laiką Šaro kariauna nebeatsigavo.

„Žaidėme prastą krepšinį visas 40 minučių. Labai mažai komandiško krepšinio. Jeigu nežaidi komandiškai, laimėti Eurolygos pusfinalio tu negali“, – dėstė Š. Jasikevičius.

'

Treneris nesureikšmino blogiausias savo rungtynes „Barcelonos“ gretose sužaidusio Nikola Mirotičiaus pasirodymo. Klubo lyderis pelnė viso labo tris taškus.

„Krepšininkai yra žmonės, jie gali turėti blogas dienas. Tai manęs netrikdo. Individualūs pasirodymai... visko gali nutikti. Nereikia į tai koncentruotis. Man labiau nepatinka tai, kad apleidome komandiškumo idėją.

Svarbu komandinis žaidimas, o ne pavieniai pasirodymai. Čia ir problema – mūsų žaidime buvo per daug individualumo, ir per mažai komandiškumo.“

Prisiminus garsiąją Giannio Antetokounmpo kalbą apie nesėkmes sporte, treneris buvo paklaustas, ar šis sezonas „Barcai“ yra nesėkmė.

„Tai didelis nusivylimas, tai nesėkmė. Vadinkite kaip norite. Nenoriu atsidurti žiniose cituodamas Giannį“, – sakė Š. Jasikevičius.

Sekmadienį „Barcelona“ rungtynėse dėl trečiosios vietos varžysis su „Monaco“, o „Real“ dėl čempionų titulo kovos su Pirėjo „Olympiakos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją