Ne išimtis – ir dvigubai nukentėjęs Rokas Jokubaitis.

Antrame kėlinyje lietuvis krisdamas veidu trenkėsi į parketą – 22-ejų gynėjui nuskilo du dantys.

Komandos medikai mažeikiškį buvo išsivedę į rūbinę, bet po kelių minučių jis grįžo ant atsarginių suolo ir šypsojosi, demonstruodamas naujas priekinių dantų linijas. Įpusėjus trečiam ketvirčiui R. Jokubaitis vėl buvo grąžintas į aikštę, kur publika jį pasitiko šiltais plojimais.

Tačiau „Žalgirio“ arenoje tiksint paskutinėms rungtynių sekundėms visada giedras atsarginio „Barcelona“ atakų organizatoriaus veidas apsiniaukė galutinai. Įprastai noriai su žiniasklaida bendraujantis krepšininkas šįkart po finalinės sirenos pražygiavo pro bendravimui su žurnalistais skirtą zoną nuleidęs galvą ir nestabčiodamas.

Žodžių rado tik kai kurie „Barcos“ atstovai, bet ir labiau patyrusiam Tomašui Satoransky, komunikabiliam panašiai kaip R. Jokubaitis, sunkiai sekėsi sklandžiai dėstyti mintis.

„Prieš Madridą visada žaidžiame panašiai – stengiamės išplėsti savo puolimą, kad apeitume baudos aikštelę saugantį Walterį Tavaresą. Darėme tą patį, bet antroje mačo pusėje mūsų pataikymas tiesiog nusmuko.

Varžovai panaudojo zoninę gynybą, lyg ir neblogai su ja tvarkėmės, bet pernelyg daug klydome, leidome jiems atkovoti svarbius kamuolius. O kai pamatėme, kad nekrenta metimai, tai kirto per psichologiją. Ir visai neužpuolėme greitomis atakomis, kas tikrai būtų padėję. Per daug klaidų“, – nuo vienos temos prie kitos greitai šokinėjo čekas.

31-erių krepšininkas konstatavo, jog „Barcelona“ neatlaikė įtampos ir „perdegė“.

„Akivaizdu, kad labai norėjome laimėti. Rimtai ruošėmės šioms rungtynėms, bet per daug galvojome apie pergalę. Buvo per daug emocijų, ir tai neleido mums žaisti taip kaip pastaraisiais keliais mėnesiais. Bandėme spręsti reikalus po vieną, bet finalo ketvertuose tai neveikia“, – kalbėjo T. Satoransky.

Statistika

Finale sekmadienį „Real“ susitiks su Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija), kuris pirmajame pusfinalyje 76:62 įveikė „Monaco“ (Prancūzija).

„Barcelona“ beliks pakovoti dėl trečios vietos. Pernai Š. Jasikevičiaus auklėtiniai joje ir finišavo, užpernai buvo antri.

Tuo metu „Real“ į finalą iškopė antrą sykį paeiliui. Praėjusiame sezone ties paskutiniu žingsniu Karališkąjį klubą sustabdė Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją