Pusę rungtynių „Monaco“ nesuprato, su kuo turi reikalą. Tuomet atėjo trečias kėlinys, ir viskas buvo paaiškinta.

27:2 – tokiu finalo ketvertų istorijoje nematytu rezultatu laimėta 10 min. atkarpa, kaip vėliau pripažino monegaskų vairininkas Saša Obradovičius, padėjo tašką pirmajame Eurolygos pusfinalyje Kaune.

„Skaičiai – šokiruojantys“, – pripažino Th. Walkupas, kurio ekipa šventė pergalę 76:62.

Būtent apie 30-metį amerikietį daugiausiai sukosi kalba po rungtynių abiejų trenerių spaudos konferencijose.

„Žmonės sprendžia pagal statistiką, bet krepšinyje yra šis tas svarbesnio už ją. Štai jums pavyzdys – nė vieno taško nepelnęs žaidėjas tiesiog dominavo aikštėje, buvo lyderis, galima sakyti, sugriovė mūsų komandą“, – atsiduso S. Obradovičius.

„Thomasas yra mūsų raktas gynyboje. Rungtynių pradžioje jis greitai susirinko dvi asmenines pražangas, dėl to išėmiau jį iš žaidimo ir laikiau ant suolo visą antrą kėlinį. Normalu, kad trečiajame jis buvo išsaugojęs daugiausiai jėgų ir atitinkamai nusiteikęs“, – vertino nugalėtojų vairininkas Georgios Bartzokas.

Th. Walkupas žaidė nedaug – 18 min. Iš tiesų nepelnė nė taško ir net nė karto neatakavo „iš žaidimo“. Vis dėlto ir puolime jo indėlis buvo ženklus – 7 rezultatyvūs perdavimai.

„Jis nėra koks gudročius, padaro viską, ko treneris prašo – išties idealus žaidėjas bet kuriam strategui. Tai, kaip jis šiandien spaudė varžovą su kamuoliu, kaip matė aikštę ir įtraukė į žaidimą komandos draugus – mums tai atnešė pergalę“, – gyrė G. Bartzokas.

Statistika

Pats įžaidėjas pabrėžė, jog pirmoje rungtynių dalyje nepataikyti bandymai iš po krepšio ar nuo baudų metimų linijos signalizavo apie pernelyg įtemptus nervus, kuriuos padėjo sutvarkyti treneris rūbinėje per didžiąją pertrauką.

O žvilgsnį nugręžęs į ateitį, Th. Walkupas atviravo, kad OLY galvoja tik apie titulą.

„Pernai buvome laimingi vien patekę į finalo ketvertą, šiemet norime laimėti jį. To mes čia ir atvažiavome. Žinoma, darbas dar nepadarytas, nors jau esame žingsniu arčiau trofėjaus. Kad ir kokios puikios buvo šios rungtynės, sekmadienį reikės viską pradėti nuo nulio“, – pažymėjo krepšininkas, pridūręs, jog nemato skirtumo tarp galimų varžovų finale.

„Žalgirio“ arenoje jis šeimininkavo 2018-2021 metais, tad galimybė būtent joje iškelti taurę į viršų Th. Walkupą masina ir papildomai.

„Finalas Kaune man bus ypatingas. Tai vis dar yra vieta, kurioje yra dalis mano širdies. Mėgavausi čia gyvendamas, taigi, būtų nuostabu laimėti Eurolygą čia“, – sakė neseniai Graikijos pilietybę gavęs gynėjas.

Būsimi graikų varžovai paaiškės pasibaigus antrajam pusfinaliui tarp dviejų Ispanijos klubų – „Barcelona“ ir Madrido „Real“.

Rungtynės dėl trečios vietos ir finalas vyks sekmadienį.

Pirėjo ekipa siekia ketvirto Eurolygos titulo. Tituluočiausias iš šios kompanijos yra „Real“ klubas, Eurolygą laimėjęs rekordinius dešimt kartų, „Barcelona“ triumfavo du sykius, o „Monaco“ debiutavo finalo ketverte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)