„El Clasico“ – daugiau nei šimtą metų skaičiuojama Ispanijos sporto milžinų priešprieša, aprėpianti gerokai daugiau nei krepšinis. Vis dėlto būtent krepšinyje pastaraisiais metais „Real“ ir „Barcelonos“ mūšiai yra patys nuožmiausi. DELFI prieš pusfinalį kalbinti abiejų ekipų krepšininkai įsitikinę, kad Kaune įtampa tarp priešų pasieks aukščiausią viršūnę.

„Tai pati svarbiausia principinė akistata Europos krepšinyje, Europos sporte apskritai. Šįkart ji bus kitokia, nes „El Clasico“ turbūt dar niekada nebuvo žaidžiamas taip toli nuo namų. Bet įtampos čia bus dar daugiau. Dar svarbiau už principinę priešpriešą yra tai, kad esame Eurolygos finalo ketverte. Visi labai norime laimėti“, – sakė „Barcos“ centras Mike'as Tobey.

„Viskas prasideda iš naujo. Viskas, ką nuveikėme šį sezoną, nereikš nieko, jei dabar pralaimėsime. Viskas priklauso nuo vieno mačo, kuris gali nubraukti visas mūsų pastangas. Kartais sunku tą suvokti ir tam tinkamai nusiteikti, bet mes atvykome į Kauną geros formos ir su dideliu pasitikėjimu“, – tinklalapiui DELFI teigė katalonų puolėjas Oriolas Pauli.

Per pastaruosius metus „Real“ ir „Barcelona“ sužaidė 10 rungtynių. 6 kartus triumfavo Madrido ekipa. Tiesa, 3 iš pastarųjų 4 mačų laimėjo katalonai. Lygiai prieš metus, 2022 metų gegužės 19-ąją, Eurolygos finalo ketverte Belgrade principiniai varžovai taip pat susitiko pusfinalyje, o „Real“ tuomet eliminavo varžovus 86:83. Nikola Mirotičius to nepamiršta.

„Ta nesėkmė nėra kažkas tokio, ką būtų galima lengvai pamiršti. Ypač, kai turi prieš tą pačią komandą varžytis nuolat. Turime būti pikti ir siekti revanšo. Kad ir kas nutiktų aikštelėje, turime nė sekundei neatsipalaiduoti ir kovoti visas 40 minučių“, – kalbėjo N. Mirotičius.

Šarūno Jasikevičiaus į galvą įkaltą maldą apie detalių ir fiziškumo svarbą prieš rungtynes stebėtinai tiksliai atkartojęs O. Pauli teigė, kad komandą įkvepia ne tik treneris, bet ir kitas namo grįžęs lietuvis.

„Rungtynių baigtį nulems detalės. Privalome žaisti su fiziškumu ir intensyvumu. Neatiduoti nieko už dyką. Laimėsime, jei būsime pakankamai agresyvūs gynyboje, nubėgsime daugiau nei varžovai ir neatiduosime jiems lengvų taškų savo klaidomis.

Manau, kad mums padės ir tai, jog mus palaikys lietuviai. Žinau, kad to labai tikisi Rokas Jokubaitis, kartu su juo čia bus šeima ir draugai. Rokas jaunas, bet labai teisingai mąstantis vaikinas. Jis pasiruošęs šiame finalo ketverte atiduoti visą savo širdį. Jo užsivedimas įkvepia ir visą komandą.

Na o Šaras... Kiekviename finalo ketverte jis įgyja vis daugiau neįkainojamos patirties. Manau, kad dabar jis yra puikiai pasiruošęs šiam turnyrui savo namuose. Neabejoju, kad sužaisime geriausias savo rungtynes. Tai bus geriausia „Barcelona“, kokią esate matę“, – dėstė O. Pauli.

Geriausią savo versiją žada ir varžovai. Dėl Guerschono Yabusele ir Gabrielio Decko netekčių svarbesnio vaidmens Madrido komandoje sulaukęs 18-metis Eli Ndiaye teigė nekantriai laukiantis galimybės būti istorinio krepšinio spektaklio dalimi.

„Esame labai gerai pasiruošę šioms rungtynėms. Padarysime viską, kad laimėtume. Aikštėje pamatysite pačią geriausią „Real“ versiją. Žinome, kad tam pasiruošusi ir „Barcelona“. Rungtynės pateisins „El Clasico“ vardą, tai bus tikrų tikriausia krepšinio klasika“, – sakė E. Ndiaye.

Neeilines rungtynes bendraudamas su DELFI žadėjo ir „Real“ įžaidėjas Nigelas Williamsas-Gossas: „Tai bus labai sunkus Eurolygos pusfinalis. Aikštelėje vyks krepšinio karas, o laimės tie, kurie bus kovingesni. Sirgalių tikrai laukia įspūdingas reginys.“

Dėl kovos iki paskutinio kraujo lašo patikino ir jo bendraklubis Petras Cornelie: „Eurolygos finalo ketvertas – didžiausia krepšinio scena Europoje. Mes žaidžiame šį žaidimą tam, kad galėtume joje pasirodyti ir kovoti dėl trofėjų. Patekę čia nebesigręžiosime atgal – sieksime laimėti bet kokia kaina.“

Eurolygos finalo ketvertą Kaune penktadienį 18 val. pradės Pirėjo „Olympiakos“ ir „Monaco“ pusfinalio akistata. „Barcelona“ ir „Real“ antrajame pusfinalyje varžysis nuo 21 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją