Praėjusio sezono finalininkai lemiamose ketvirtfinalio serijos rungtynėse namuose 101:99 (23:21, 29:25, 27:31, 22:22) palaužė Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ ir triumfavo 2:1.

„Mano karjera nėra tokia ilga, bet užtikrintai galiu pasakyti, kad tai buvo sunkiausios rungtynės per ją. Žinojau, kad jos gali apibrėžti mūsų sezoną – blogas, labai blogas ar geras. Nemėgstu žodžio spaudimas, mes tik žaidžiame krepšinį, spaudimą patiria kitus darbus dirbantys žmonės.

Nedarėme nieko, ką buvome sutarę. Varžovai pelnė taškus kaip tik norėjo. Pabaigoje laimėjome tik dėl charakterio ir emocijų, sirgalių palaikymo”, – po mačo sakė „7bet-Lietkabelio” treneris N. Čanakas.

Pusfinalyje panevėžiečių jau laukė Kauno „Žalgiris“. Pirmoji akistata vyks jau pirmadienį Kaune. Šios komandos praėjusį sezoną taip pat santykius aiškinosi pusfinalyje, o tada stipresnis buvo „7bet-Lietkabelis”.

„Praėję metai buvo praėję. Viskas dabar yra kitaip, „Žalgiris” turi visiškai kitokią sudėtį. Praėjęs sezonas kelia mums puikius prisiminimus, bet dabar viskas yra kitaip. Pailsėsime ir pradėsime ruoštis serijai”, – atgal nesidairė serbas.


Savo ruožtu uteniškių strategas Donaldas Kairys bedė į kelis statistinius skaičius.

„Geros rungtynės iš abiejų komandų pusės. Daug ką darėme gerai, metėme aukštu procentu, net aukštesniu nei varžovai. Reikėjo padaryti keliomis klaidomis mažiau. Akis labai bado „Lietkabelio” puolime atkovoto kamuoliai”, – sakė jis.

Šiame mače iš aikštės ir vėl buvo išvarytas Žygimantas Skučas.

„Kalbu visą sezoną su juo”, – apie nesėkmingus bandymus nuraminti puolėją atsiliepė D. Kairys.

Jis kol kas negalėjo pasakyti ir to, ar Utenoje dirbs kitą sezoną.

„Dar nieko nežinau. Jeigu bus tokia kalba – galėsime kalbėti, bet kol kas tokių kalbų nebuvo”, – teigė D. Kairys.

„Žalgirio“ ir „7bet-Lietkabelio“ pusfinalio pora startuos pirmadienį (gegužės 22 d.), tačiau dėl „Žalgirio“ arenoje vyksiančio Eurolygos finalo ketverto, kauniečių namų rungtynės bus žaidžiamos kitoje arenoje, kuri paaiškės artimiausiu metu.

Panevėžyjee serija prasitęs kitą trečiadienį (gegužės 24 d.), o Kaune „Betsafe-LKL“ atkrintamosios varžybos pirmąkart šiemet pasirodys kitą penktadienį (gegužės 26 d.).

Jei prireiks ketvirto ir penkto susitikimų, jie bus žaidžiami gegužės 28 d. Panevėžyje ir gegužės 30 d. Kaune.

Kitame pusfinalyje grumsis titulą ginantis čempionas Vilniaus „Rytas“ ir Jonavos „CBet“. Ši serija startuos jau šeštadienį sostinės „Jeep“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją