„Ši arena yra nuostabi, neabejotinai viena geriausių arenų Europoje, finalo ketverte metu ji yra pakelta į dar aukštesnį lygį“, – tinklalapiui DELFI sakė M. Tobey, prisiminęs, kad Kaune jį visuomet lydi sėkmė.

Paskutinis malonus prisiminimas – labai šviežias. Prieš dvi savaites M. Tobey per 13 minučių suvertė 13 taškų Eurolygos ketvirtfinalyje prieš „Žalgirį“ ir pateko į Eurolygos finalo ketvertą. Prieš „Žalgirį“ vidurio puolėjas Kaune ne kartą triumfavo ir anksčiau – 2019 ir 2020 metais.

„Pastaroji pergalė prieš „Žalgirį“ man yra svarbi. Triumfas Eurolygos ketvirtfinalyje yra kol kas didžiausias pasiekimas mano klubinėje karjeroje. Puikiai prisimenu ir savo ankstesnius pasirodymus Kaune, dar vilkint „Valencia“ marškinėlius. Tais laikais prieš „Žalgirį“ iškovojome kelias netikėtas bei tikrai smagias pergales“, – sakė M. Tobey.

Vis dėlto pats svarbiausias 28-erių krepšininko laimėjimas buvo pasiektas ne su klubu, o su rinktine. 2021 metais Kaune natūralizuotas amerikietis mače dėl patekimo į Tokijo olimpines žaidynes eliminavo Lietuvos rinktinę ir padėjo ten patekti Slovėnijos nacionalinei komandai.

Skaudžiose Lietuvai rungtynėse M. Tobey pelnė 13 taškų ir atkovojo 4 kamuolius, o Luka Dončičiaus vedami slovėnai triumfavo 96:85.

„Tenka pripažinti – ši arena man yra laiminga, čia pasiekiau maloniausias karjeros pergales. Su Slovėnijos rinktine iškovota pergalė prieš Lietuvos rinktinę man yra pati svarbiausia karjeroje. Tuomet išpildžiau savo olimpinę svajonę“, – kalbėjo M. Tobey.

„Kadangi šioje arenoje jau dabar turiu labai daug malonių prisiminimų, tikiuosi, kad kaupsiu juos čia ir toliau“, – pridūrė aukštaūgis.

„Barcelona“ – tiesiausiu keliu Eurolygos finalo ketvertą pasiekusi komanda. Kuomet visose kitose ketvirtfinalio serijose prireikė penkių susitikimų, „Barca“ nugalėjo „Žalgirį“ vos per tris mačus 3-0.

Ar sąlyginai lengvas ketvirtfinalis nepakiš katalonams kojos Eurolygos finalo ketverte?

„Geras klausimas. Dažnai apie tai kalbama, kas yra blogiau, per daug pailsėti ar per daug pavargti. Rest versus rust. Galbūt būtų buvę naudingiau turėti ilgesnę seriją, bet žinoma, žaisdamas juk taip negalvoji ir bandai laimėti kiekvieną serijos mačą.

Serijoje prieš „Žalgirį“ parodėme, ko esame verti, ir nusipelnėme kiek daugiau poilsio nei kitos komandos. Labai tikiuosi, kad tai išeis mums į naudą. Tikiuosi, kad turėsime daugiau energijos, kuri padės mums laimėti“, – kalbėjo M. Tobey.

„Barcelona“ pateko į Eurolygos finalo ketvertą trečius metus iš eilės – užpernai ekipa pralaimėjo finale, o pernai krito pusfinalyje ir liko trečia. Pasak M. Tobey, visa komanda Kaune yra labai užsivedusi ir teisingai nusiteikusi – tuo pasirūpino treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Tikimės, kad trečias kartas nemeluos. Šaras puikiai paruošė komandą. Jis jau buvo čia ne kartą, jis turi daug vertingos patirties. Be to, Kaunas yra jo namai, todėl jis nori čia pasirodyti dar geriau nei bet kur kitur. Kaip ir mes visi, jis labai nori titulo“, – teigė „Barcos“ „slovėnas“.

Debiutinį sezoną Barselonoje žaidžiantis M. Tobey Eurolygoje ant parketo vidutiniškai praleidžia po kiek daugiau nei 13 minučių, pelno po 6 taškus ir atkovoja po 2,9 atšokusio kamuolio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją