32-ejų amerikietis save vadina tyleniu, bet socialiniuose tinkluose dažnai prapliumpa aštriomis žinutėmis.

Duodamas retą interviu Eurolygos pusfinalių išvakarėse, „Monaco“ taškų mašina taip pat savęs nevaržė.

Praeityje gynėjas kelis kartus bandė įsitvirtinti NBA – nors to padaryti nepavyko, stipriausioje planetos lygoje M. Jamesas bent jau rado gerą bičiulį.

Viena didžiausių NBA įžymybių Kevinas Durantas pernai specialiai vyko į Europą, kad pasižiūrėtų „Monaco“ ir Pirėjo „Olympiakos“ grumtynes Eurolygos ketvirtfinalio serijoje.

Dabar šios komandos dar kartą susidurs pusfinalyje Kaune, ir monegaskai turės puikią galimybę atsikeršyti graikams už pernykštę nesėkmę.

Vis dėlto į Nemuno salą K. Durantas nebesiruošia.

„Abejoju, – paklaustas, ar KD viešės Kaune, kreivai šyptelėjo M. Jamesas. – Žmogau, juk tai – Lietuva. Kas norėtų leisti savo vasarą Lietuvoje.“

Kita vertus, atrodo, jog jam pačiam leisti lemiamą tarptautinio sezono savaitgalį čia visai patinka.

„Žalgirio“ arena yra viena iš trijų geriausių Europoje. Apsidairykite: viskas – kaip NBA. Nuostabu, čia puiki vieta tokiam renginiui, ir aš tai pajutau vos įžengęs į salę“, – po komandos treniruotės prisėdęs pirmoje parketinių kėdžių eilėje, įvertino M. Jamesas.

2019-ųjų rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas smogiamąją „Monaco“ jėgą sudaro su kitais dviem gynėjais – Jordanu Loydu ir Elie Okobo.

Vis dėlto amerikietis pabrėžia, jog perimetro grandis net ir tokioje komandoje būtų nuoga be solidžios priekinės linijos.

„Mūsų aukštaūgiai taip pat atlieka labai daug svarbaus darbo, tik rečiau patenka į antraštes“, – pažymėjo M. Jamesas.

Mike'as Jamesas

Vienas jų – Donatas Motiejūnas, dėl Eurolygos titulo kovosiantis gimtajame mieste.

Paklaustas, kokį įspūdį susidarė apie lietuvį, su kuriuo antrus metus dalinasi rūbine, komandos draugui jis turėjo ir pastabėlę.

„Donatas – veteranas, daug matęs. Jis daug kalba, tikrai daug. Kontrastingai man – aš gerokai tylesnis, daugiau pasilieku sau. Gerai, kad yra skirtingų žmonių. Net jei kartais tos kalbos ir ima šiek tiek erzinti.

Bet Donatas – profesionalas, jis kalba tai, ką reikia kalbėti, atitinkamai ir pats elgiasi. Komandos jaunimui jis yra geras pavyzdys“, – dėstė M. Jamesas.

Donatas Motiejūnas

Pats jis teigia pavyzdį labiau mėgstantis rodyti žaidimu.

„Esu vyriausias šioje komandoje, nors viduje toks tikrai nesijaučiu. Bet nemėgstu daug kalbėti – vesti kitus bandau savo žaidimu aikštėje. Būtų per skambu mane vadinti vyresniuoju broliu komandos draugams, bet šioje kompanijoje tikrai esu laimingas, nes šie vaikinai nori laimėti ir yra alkani kaip ir aš“, – kalbėjo rezultatyviausias ir naudingiausias ekipos krepšininkas.

Tiesa, toli gražu ne visada dera imti pavyzdį iš M. Jameso.

Ne viename ankstesniame klube su treneriais konfliktavęs ir dėl šios priežasties Maskvos CSKA turėjęs palikti žaidėjas šiame sezone kuriam laikui buvo suspenduotas ir „Monaco“.

Vis dėlto Delfi paklaustas, kaip iki šiol neperkando vienas kitam gerklės su griežta ranka garsėjusiu treneriu Saša Obradovičiumi, M. Jamesas purtė galvą.

„Mes gerai sutariame, mylime vienas kitą. Jis labai aistringai myli krepšinį, ir tai mus sieja. Nuo pat pradžių mes daug kalbėjomės, aiškinomės, ko jis iš manęs tikisi, ką galiu suteikti komandai. Manau, jis manimi nuoširdžiai pasitiki, ir man tai reiškia labai daug“, – tikino „Monaco“ įžaidėjas.

Saša Obradovičius

Primename, kad jo ekipa kibti į atlapus „Olympiakos“ mėgins penktadienį, nuo 18 val.

Kitame pusfinalyje laukia ispaniškas „El Clasico“ tarp „Barcelona“ ir Madrido „Real“, kuris prasidės 21 val.

Rungtynės dėl trečios vietos ir finalas vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)