Š. Jasikevičius kartu su kitų klubų atstovais oficialia spaudos konferencija atidarė Eurolygos finalo ketverto savaitgalį Kaune.

Pirmajame pusfinalyje penktadienį susirems Pirėjo „Olympiakos” ir „Monaco” su Donatu Motiejūnu, antrajame – „Barcelona” su Roku Jokubaičiu ir Madrido „Real”.

Finalas bus žaidžiamas sekmadienį.

Š. Jasikevičiui tai bus jau dešimtasis Eurolygos finalo ketvertas, skaičiuojant žaidėjo ir trenerio karjerą. Pirmasis buvo dar 2003 m., kai su tos pačios „Barcelonos” marškinėliais jis tik buvo pradėjęs kurti savo legendą.

„Pirmas finalo ketvertas buvo brutalus, nežinojau, ko tikėtis, o norėjau tiek daug. Tada nemiegojau savaitę. Suprantame per ką eina žaidėjai, ypač tie, kurie čia pirmą ar antrą kartą. Su kiekvienu finalo ketvertu viskas lengviau, dabar miegu puikiai. Dabar žinau, ko tikėtis. Rutina? Aš net žinau, kokius klausimus jūs užduosite. Dabar yra lengva”, – ramus ir šmaikštus buvo Š. Jasikevičius.

Papildomos įtampos jam nekelia ir tai, kad varžybos vyks gimtame mieste.

„Visa mano šeima yra čia, man nereikia mokėti už bilietus. Tai labai lengva, – juokėsi jis. – Visa aplinka yra patogi, arena – lyg namai. Kol kas man viskas čia labai patogu. Esu buvęs daugelyje tokių situacijų ir tai padeda. Manau, kad viskas bus gerai”.

„Barcelona” buvo vienintelė komanda, sausai laimėjusi ketvirtfinalio seriją – visi kiti klubai vargo penkių rungtynių serijose. Vis tik Š. Jasikevičius nemano, kad tai suteiks kažkokio pranašumo – nors ir turėjo daugiau laiko pailsėti ir apsigydyti traumas, bet katalonams vis tiek teko žaisti Ispanijos čempionate ir prieš finalo ketvertą išbandyti jėgas su kita Eurolygos dalyve Vitorijos „Baskonia”.

Pusfinalyje „Barcelonos” lauks amžinų varžovų – „Real” iššūkis. Ekipos šį sezoną tarpusavyje žaidė jau penkis kartus, tris iš jų katalonai laimėjo. Tačiau Š. Jasikevičius sakė, kad tokio formato turnyruose būtina pamiršti kas buvo.

„Yra dalykų, kuriuos galime kontroliuoti, yra – kurių negalime. Normalu nervintis, normalu daryti klaidas, bet turi nusiraminti, išlikti kartu, žaisti savo žaidimą. Mūsų klube treneriams būti ramiems yra labai sunku. Turime būti pasiruošę kentėti ir džiaugtis. Mėgstu spaudimą, manau tai iššaukia geriausias mūsų žaidėjų savybes.

Čia turi eiti kaip į kiekvienas rungtynes, išlaikyti savo rutiną. Kiek įmanoma labiau turi elgtis kaip prieš kiekvienas rungtynes. Nebūsime tobuli, bet noras toliau žaisti gerą krepšinį ir nieko nedalinti varžovams nemokamai, kas būna itin svarbu tokiose rungtynėse”, – dėstė Š. Jasikevičius.

Spaudos konferencijos metu puikiai girdėjosi ir už sienų siautėjantys graikų sirgaliai – jų Kauno „Žalgirio” arenoje gali būti net apie 5 tūkst. Reguliaraus sezono nugalėtojų – „Olympiakos” treneris Georgios Bartzokas nemano, kad šie veiksniai juos paverčia turnyro favoritais.

„Negaliu leisti niekam komandoje jaustis nepatogiai, nelaimingai ar galvoti, kad susimovėme, jeigu nelaimėsime. Labai gerbiu šį turnyrą, čia yra geriausi treneriai ir žaidėjai. Mes visi jautėmės iššsekę po reguliaraus sezono. Žaidėme finalus nuo pat spalio iki dabar. Turime mėgautis buvimu čia ir bandau tuo įtikinti savo žaidėjus. Turime atiduoti viską ir jeigu tą padarysime, būsime laimingi. Čia negali sakyti, kad tik laimėjusi titulą komanda yra sėkminga. Yra daug sėkmingų komandų ir nepatekusių čia. Negaliu sakyti, kad kažkuri iš čia esančių komandų bus susimovusi, jeigu nelaimės titulo”, – sakė jis.

Jam pritarė ir viena didžiausių Eurolygos žvaigždžių, būsimo graikų varžovo pusfinalyje „Monaco” vedlys Mike’as Jamesas.

„Šiame formate favoritų nėra. Tai vienos rungtynės, todėl tiesiog eini ir žaidi, visų galimybės vienodos”, – atsipalaidavęs kalbėjo M. Jamesas.

„Monaco” šį sezoną abu kartus įveikė „Olympiakos” ir padaryti tą trečią bus nelengva, pridėjo krepšininkas. Jis šmaikščiai sureagavo ir į varžovų sirgalių skanduotes.

„Turbūt smagu turėti sirgalių”, – visus prajuokino jis, apeliuodamas į itin mažą „Monaco” sirgalių bazę.

Spaudos konferencijos metu klausimus dalyviams siuntė ir žinomi krepšinio veidai – tarp jų lietuvis Jonas Mačiulis, slovėnas Luka Dončičius ir kiti.

„Delfi Plius“ pristato dokumentinį filmą „Pirmas kartas Kaune“, pasakojantį apie Eurolygos finalo ketverto turnyro organizavimą bei jo atspindžius miesto istorijoje. Žiūrėti filmą galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją