A grupės pirmoje kovoje „Barcelonos“ pamaina 67:66 (18:11, 19:15, 17:19, 13:21) pranoko „Panathinaikos“ jaunimą bei į savo sąskaitą įsirašė pirmą pergalę.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose – gynėjas Kasparas Jakučionis, pelnęs 19 taškų (6/8 dvit., 2/5 trit., 1/3 baud.), taip pat atkovojo 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, bet padarė 6 klaidas.

Po lietuvio taškų „Barcelona“ prieš lemiamą ketvirtį turėjo 9 taškų pranašumą (54:45).

Sėkminga Graikijos ekipos atkarpa lemiamo kėlinio viduryje leido pavyti varžovus, o po Andreas Koustenio tritaškio – išsiveržti į priekį (60:59).

Maža to, „Barcelona“ turėjo gelbėtis nuo nesėkmės: likus 2:20 min. „Panathinaikos“ pirmavo jau 64:59.

Traore Youssoufas sumetė baudas, o po nesėkmingos graikų atakos Makaras Voroninas pataikė tritaškį, leidusį „Barcos“ jaunimui susigrąžinti minimalią persvarą – 65:64.

Avdalas Neoklis dvitaškiu persvėrė rezultatą PAO ekipos naudai, tačiau tuo pačiu likus 14 sek. atsakė Dame'as Sarras (67:66).

Paskutiniam išpuoliui „Panathinaikos“ dar turėjo 14 sek., tačiau išplėšti pergalės graikams nepavyko.


„Barcelona U-18“: Kasparas Jakučionis 19, Makar Voronin 13, Youssoufas Traore 11 (23 atkov. kam.) taškų.

„Panathinaikos U-18“: Andreas Koustenis 18, Neoklis Avdalas 17, Alexandros Samontourovas 10 taškų (10 atkov. k.).


A grupėje dėl vietos finale taip pat kausis Madrido „Real“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ komandos.

„Žalgiris“ rungtyniaus B grupėje, kurioje susigrums su atrankos turnyrus laimėjusiomis Badalonos „Joventut“ ir Belgrado „Mega MIS“ komandomis bei su iš Eurolygos talentų sudaryta ekipa.

Į sekmadienį Kauno sporto halėje vyksiantį finalą pateks tik grupių nugalėtojos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją