Įžanginės finalo ketverto spaudos konferencijos metu Kaune Eurolyga paskelbė 27-erių bulgarą prestižinio prizo laureatu.

Pirėjo „Olympiakos“ puolėją iš karto pasveikino kartu su juo į Lietuvą atvykę tėvai ir sesuo.

Geriausią krepšinį karjeroje žaidžiantis Graikijos klubo atstovas Eurolygoje fiksuoja 17,2 taško (geriausias rodiklis tarp visų žaidėjų), 6,8 atkovoto kamuolio ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Jo naudingumo balų vidurkis – 21,2 – taip pat yra aukščiausias turnyre.

S. Vezenkovas tapo pirmuoju bulgaru, pelniusiu tokį apdovanojimą. Pernai jis atiteko „Barcelona“ puolėjui Nikolai Mirotičiui, o vienintelis lietuvis, susilaukęs šios garbės, yra Ramūnas Šiškauskas, kurio šlovės valanda buvo 2008-aisiais.

Primename, kad Eurolygos pusfinaliai „Žalgirio“ arenoje bus žaidžiami penktadienį. Nuo 18 val. „Olympiakos“ galynėsis su „Monaco“ (Prancūzija), o ispaniškas „El Clasico“ tarp „Barcelona“ ir Madrido „Real“ laukia 21 val.

Rungtynės dėl trečios vietos ir finalas vyks sekmadienį.

Tituluočiausias iš šios kompanijos – „Real“ klubas, Eurolygą laimėjęs rekordinius dešimt kartų. „Olympiakos“ triumfavo triskart, „Barcelona“ – du sykius, o „Monaco“ dar tik debiutuos finalo ketverte.

Po metų Eurolygos kulminaciją regės Vokietijos sostinė Berlynas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją