Svarstant, kurie „Žalgirio“ žaidėjai rinkoje gali būti geidžiamiausi, DELFI pamėgino išsiaiškinti, kurie iš jų atrodo vertingiausi varžovų akimis. Dešimties Eurolygos krepšininkų paklausėme, kuriuos žalgiriečius, jei tik galėtų, jie šiuo metu norėtų pasikviesti į savo ekipas.

Šarūnas Jasikevičius

Atkrintamosiose varžybose „Žalgirį“ eliminavęs „Barcelonos“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius po rezultatu 3-0 pasibaigusios serijos iš visų Kauno komandos žaidėjų labiausiai liaupsino Arną Butkevičių. Pasak Šaro, būtent Arnas yra žaidėjas, kurio turėtų norėti kiekviena Eurolygos ekipa.

„Manau, kad tokio žaidėjo kaip Butkevičius reikia kiekvienai komandai. Sąžiningai, jis gali išimti varžovų lyderį, jis duoda tau fiziškumą, ateina į kiekvienas rungtynes ir jau žinai, ką iš jo gausi“, – Kaune kalbėjo Š. Jasikevičius.

Nors pernai iš Vilniaus „Ryto“ į „Žalgirį“ persikėlęs A. Butkevičius kauniečių yra mylimas ir šlovinamas už savo pasiaukojantį žaidimą gynyboje viso sezono metu, panašu, kad per vieną sezoną Eurolygoje varžovų įtikinti jis dar nespėjo. Klaipėdiečio pavardės nepaminėjo nė vienas iš dešimties apklaustų Eurolygos krepšininkų. Kaip ir, beje, kito „Žalgirio“ fanų numylėtinio Lauryno Biručio.

Dažniausiai apklaustieji minėjo pavardes tų, kurie aukščiausio rango klubuose jau yra rungtyniavę anksčiau. Tokius krepšininkus kalbėdamas apie galimus „Žalgirio“ vasaros perėjimus minėjo ir Š. Jasikevičius.

Keenanas Evansas turėjo nuostabų sezoną, Rolandas Šmitas jau žaidė Barselonoje ir tikrai davė rezultatus. Edgaras Ulanovas jau buvo „Fenerbahče“. Yra tokių ir daugiau. Čia, Kaune, yra surinkta labai gera komanda“, – sakė Š. Jasikevičius.

Eurolyga, "Bayern"- "Žalgiris"

Labiausiai savo vertę šio sezono metu kėlęs „Žalgirio“ žaidėjas buvo K. Evansas, tačiau sezono viduryje klubo lyderį sustabdė Achilo sausgyslės trauma. Nors ilga reabilitacija gali priversti amerikietį pasilikti „Žalgiryje“, buvęs Kauno ekipos žaidėjas Augustinas Rubitas būtų laimingas, jei K. Evansas atvyktų rungtyniauti į Miuncheno „Bayern“.

„Iki traumos Evansas buvo tiesiog nuostabus, jo žaidimas labai man patiko. Nežinau, ar trauma nesutrukdys jam gauti didesnio kontrakto, bet linkiu jam sėkmės“, – sakė 2020-2021 metais „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs A. Rubitas, kurį žaidžiant Miunchene šiemet ištiko K. Evanso likimas – puolėjas taip pat patyrė sezoną pabaigusią Achilo sausgyslės traumą.

Kitas buvęs žalgirietis Nielsas Giffey, taip pat šiuo metu atstovaujantis „Bayern“, į Miuncheną kviestų E. Ulanovą: „Edgaras yra puikus žaidėjas. Buvo šaunu rungtyniauti kartu su juo Kaune.“

„Žalgirio“ kapitonui simpatijų neslepia ir Tel Avivo „Maccabi“ įžaidėjas Johnas DiBartolomeo: „Mūsų sudėtis yra puiki ir nekeisčiau nė vieno bendraklubio, bet vienas vyrukas iš „Žalgirio“, kurio žaidimu tikrai mėgaujuosi yra Ulanovas. Mano matymu, jis žaidžia krepšinį labai teisingai, todėl jis turėtų puikiai pritapti daugelio komandų sistemose.“

Rolands Šmits

Kitas „Maccabi“ atstovas Romanas Sorkinas savo mėgstamiausiu žalgiriečiu pavadino „puikiu puolimo arsenalu pasižymintį“ R. Šmitą, o Tel Avivo ekipos lyderis ir vienas geriausių šio sezono Eurolygos krepšininkų Wade'as Baldwinas žaisti kartu norėtų su kitu „Žalgirio“ aukštaūgiu.

„Jei galėčiau įteikti kontraktą vienam „Žalgirio“ žaidėjui, tai ko gero būtų Kevarriusas Hayesas. Man patinka tai, ką jis daro baudos aikštelėje. Jis yra patikimas metimų blokuotojas“, – sakė W. Baldwinas.

Nors K. Hayesas lemiamu sezono metu tapo „Žalgirio“ atsarginiu centru, jį mielai į savo komandą pasikviestų ir Belgrado „Crvena Zvezda“ gynėjas Johnas Hollandas. Tiesa, patyręs amerikietis dar gerai pagalvotų, ar tokio kvietimo labiau vertas nėra kitas jo tautietis.

„Man labiausiai patinka Kevarriusas Hayesas. Bet dar reikėtų pagalvoti, ar pasikviesti į savo komandą vertingiau būtų jį, ar Isaiah Taylorą“, – sakė J. Hollandas.

Iki galo neapsisprendė ir vienintelis šios apklausos dalyvis, patekęs į finalo ketvertą. „Monaco“ atstovas Chima Moneke taip pat įžvelgia didelę I. Tayloro naudą komandai.

Ignas Brazdeikis Vitorijoje

„Aš mėgstu Igną Brazdeikį, jis yra puikus žaidėjas. Tiesa, ne ką mažiau „Žalgiryje“ man patinka ir Isaiah Tayloras“, – teigė Ch. Moneke.

Tuo metu Tadas Sedekerskis į Vitorijos „Baskonia“ klubą kviestųsi I. Brazdeikį be jokios konkurencijos.

Ignas Brazdeikis. Be jokių kalbų. Pritaptų stilius“, – sakė „Baskonia“ lietuvis. Paprašytas patikslinti, apie kokį stilių kalba, Tadas linksmai atkirto, kad tinkami Vitorijai būtų tiek Iggy žaidimo, tiek aprangos stilius.

Išsirinkti mėgstamiausią žalgirietį problemų neturėjo ir Milano „Emporio Armani“ puolėjas Giampaolo Ricci – italas taip pat dūrė pirštu į savo tautietį: „Tai lengvas klausimas, mielai priimčiau Milane savo bičiulį Achille Polonara.“

Nepamirštas liko ir Lukas Lekavičius. Tiesa, didžiąją šio sezono dalį Vilerbano ASVEL gretose praleidęs Parkeris Jacksonas-Cartwrightas „Žalgirio“ gynėjo pavardę pamiršo, tačiau jo žaidimas amerikiečiui daro didžiausią įspūdį. Be to, 180 cm ūgio atletas pareiškė, kad pats mielai atvyktų žaisti į Kauną, jei „Žalgiriui“ prireiktų ieškoti L. Lekavičiaus pamainos.

Lukas Lekavičius

„Tas kairiarankis žemaūgis „Žalgirio“ įžaidėjas... Nepamenu jo pavardės... Jis geras žaidėjas. Mes turime panašumų. Galbūt „Žalgiris“ man paskambins, jeigu jis nuspręs išvykti“, – DELFI sakė P. Jacksonas-Cartwrightas.

Tyrimo išvada – kiek varžovų, tiek ir nuomonių. Po du kartus buvo paminėti E. Ulanovas, I. Brazdeikis, K. Hayesas ir I. Tayloras, po kartą – K. Evansas, R. Šmitas, A. Polonara ir L. Lekavičius. Apklausti tik dešimt žaidėjų, bet vien jie išreiškė pagarbą dviem trečdaliams „Žalgirio“ sudėties.

O kur dar Šaro giriamas A. Butkevičius, labiausiai nustebinusiu ir patobulėjusiu žalgiriečiu vadinamas L. Birutis. Gerą sezoną turėjo ir Tomas Dimša.

Faktas toks, kad „Žalgiris“ keisis, bet Kazys Maksvytis yra tam pasiruošęs. Pirmasis pilnas sezonas Kaune treneriui leido pamatyti ir tai, kokie žaidėjai jo komandai yra būtini.

„Kažkiek „Žalgiris“ tikrai pasikeis. Kažkiek reaguosime ir į tai, ką matėme šiame sezone. Reikia išlaikyti tokį patį fiziškumą, pridėti kelis metančius žaidėjus. Pakeitimų tikrai bus“, – po finišo Eurolygoje sakė Kauno ekipos vairininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją