Būtent komanda iš Teksaso laimėjo teisę birželio 22 dieną Niujorke suplanuotoje biržoje rinktis pirmoji.

Jau dabar nėra jokių abejonių, kad „Spurs“ rinktis net nereikės, nes pasirinkimas daugiau negu aiškus – tai Prancūzijos supertalentas Victoras Wembanyama.

19-metis 219 centimetrų ūgio bokštas šį sezoną žaidžia Prancūzijos lygoje, kur kartu su Paryžiaus „Metropolitans 92“ ekipa užėmė antrą vietą reguliariajame sezone.

V. Wembanyama per atrankos į FIBA pasaulio čempionato langus padėjo ir šalies rinktinei du kartus pranokti Lietuvos nacionalinę komandą – 90:65 ir 70:63. Sunkiai sustabdomas jaunuolis į mūsiškių krepšį įvertė atitinkamai 20 ir 15 taškų.

Pats Victoras, komentuodamas NBA naujokų biržos loterijoje rezultatus, neslėpė savo džiaugsmo, nes „Spurs“ jau seniai garsėja savo internacionaliniu požiūriu – čia ilgus metus žaidė prancūzai Borisas Diaw ir Tony Parkeris, argentiniečiai Manu Ginobili ir Fabricio Oberto, brazilas Tiago Splitteris, australas Patty Millsas ir kiti.

„Esu komandinis žaidėjas ir darysiu viską, kad laimėtume kaip įmanoma daugiau rungtynių. Stengsiuosi iškovoti čempiono žiedą kuo greičiau, taigi būkite pasiruošę“, – į kameras šypsojosi jis.

„Spurs“ nuo 1990-ųjų iki 2019-ųjų praleido tik vienas atkrintamąsias, bet pastaruosius ketverius metus į jas nebepatenka.

Pirmąjį NBA naujokų biržos šaukimą San Antonijaus klubas rinkosi tik du kartus ir abusyk nesuklydo: 1987-aisiais pasikvietė Davidą Robinsoną, o 1997-aisiais – Timą Duncaną.

„Spurs“ yra iškovoję penkis čempionų titulus – 1999, 2003, 2005, 2007 ir 2014 metais.


Antrą eilės numerį artėjančioje NBA naujokų biržoje sučiupo Šarlotės „Hornets“, trečiąjį – Portlando „Trail Blazers“, o ketvirtąjį – Hjustono „Rockets“.

Labiausiai nepasisekė prasčiausiam šio sezono lygos kolektyvui Detroito „Pistons“ (17-65), kuris savo žodį tars tik penktasis.

Savo laimę renginyje Niujorke bandys ir trys lietuviai – Ąžuolas Tubelis, Liutauras Lelevičius bei Mantas Rubštavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją