Jei praėjusiame sezone CSKA po 18 pergalingų metų pasislinko į antrą vietą ir užleido čempionų sostą Sankt Peterburgo „Zenit“, tai šįkart makedono Emilio Rajkovičiaus komanda net nesugebėjo patekti į VTB Vieningosios lygos finalą.

Pusfinalyje maskviečius bendru santykiu 4-3 pranoko Krasnodaro „Lokomotiv“.

Pirmą kartą nuo amžiaus pradžios be finalo likęs CSKA turėjo tenkintis kova dėl bronzos, kurią laimėjo 4-1 įveikęs „Zenit“.

„Akivaizdu, kad norėjome ne to, bet geriau jau taip nei baigti sezoną su mediniais medaliais“, – komentavo A. Vatutinas.

Interviu „Sport Express“ CSKA prezidentas nesileido į kalbas paklaustas, kiek tokiam nuosmukiui įtakos turėjo priverta legionierių rinka, iš kurios didžiausią biudžetą Rusijoje turintys etatiniai čempionai nuolat semdavo vis naujų žvaigždžių.

Tiesa, ir šiame sezone ukrainiečių krauju aptaškytos CSKA aprangos nepasibodėjo vilktis keletas Eurolygos patirties turinčių užsieniečių, tarp kurių ryškiausias – vidurio puolėjas iš Serbijos Nikola Milutinovas.

Vis dėlto naudingiausio šio sezono VTB lygos krepšininko sutartis su klubu jau baigė galioti, ir A. Vatutinas neslepia abejonių, ar ją dar pavyks pratęsti.

„Tai yra brangus žaidėjas, Eurolygos kalibro. Kol kas su juo nekalbėjau, matysime, kaip viskas pasisuks. Žinau, kad Eurolygos klubai juo itin susidomėję“, – sakė CSKA prezidentas.

Baigiasi ir kitos ekipos įžymybės Aleksejaus Švedo kontraktas. Gegužės pradžioje gynėjas buvo žiauriai sumuštas prie restorano Maskvos centre – tris įtariamuosius sulaikiusi policija kelia versiją, jog užpuolikų motyvu buvo jų lažinantis dėl CSKA rezultatų prarasti pinigai.

Kaukolės lūžį ir smegenų sutrenkimą ligoninėje kurį laiką gydęsis A. Švedas paskutines komandos sezono rungtynes jau stebėjo iš tribūnos.

Aleksejus Švedas (kairėje), Andrejus Kirilenka (Foto: CSKA)

„Jam svarbiausia – atsigauti. Smagu, kad sirgaliai pasitiko Aleksejų taip šiltai, tai mums turbūt padėjo laimėti. Bet neverskite manęs kalbėti apie ateitį, kurios nežinome“, – konkretaus atsakymo, ar A. Švedas liks klube, neturi A. Vatutinas.

CSKA bosas savo interviu taip pat mėgino paneigti, jog VTB lygos pajėgumas gerokai nusmuko po Eurolygos ir Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) sankcijų, lėmusių daugelio legionierių išvykimą.

„Vis dar bandau žiūrėti visus Eurolygos mačus per televizorių, bet mano mintys, siela ir kūnas yra su CSKA. Gyvenu šiandiena, o VTB lyga yra įdomiausia mūsų fanams. Pastaruoju metu joje matėme tikrai gerų epizodų. Būtų neteisinga skųstis“, – dėstė ilgametė klubo „galva“, kurio prižiūrima komanda per visą istoriją Eurolygos finalo ketverte žaidė rekordinius 20 kartų, o titulą iš viso laimėjo 8 sykius.

Paklaustas, ar vis dar palaiko ryšius su kolegomis iš Eurolygos, kurios akcininku išlieka CSKA, A. Vatutinas tvirtino, jog rusų kitos ekipos ilgisi.

„Bendraujame – tiek dėl verslo būtinybės, tiek dėl kolegiškų ryšių. Kalbuosi su žaidėjais, treneriais, funkcionieriais. Galiu sąžiningai pasakyti, kad niekas nieko nelaimėjo dėl to, jog buvo pašalinti trys Rusijos klubai. Dar daugiau, niekas tokiu sprendimu nesidžiaugia – nė vienas klubas. Tai lėmė politiniai faktoriai, kuriems negalėjome turėti jokios įtakos“, – tikino A. Vatutinas.

Tiesa, jis neužsiminė, kaip „kolegiškus ryšius“ veikia teismas Liuksemburge – nuo praėjusio rudens CSKA bylinėjasi su Eurolyga dėl pašalinimo iš turnyro.

Tuo metu VTB lygos finale „Lokomotiv“ neatsilaikė prieš Kazanės UNIKS. Tatarstano komanda laimėjo seriją 4-1, paskutiniame mače antradienį pasiekusi pergalę 98:89.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)