Kauno „Žalgiryje“ šiame sezone epizodiškai pasirodęs M. Krivas ESPN atskleidė apsivilksiantis Arizonos universiteto ekipos aprangą.

Šiai komandai praėjusiame sezone atstovavo Ąžuolas Tubelis, taip pat jo brolis Tautvilas.

Anot M. Krivo, Arizonos universiteto atstovai labiausiai degė noru prisivilioti dar vieną lietuvį.

„Jų troškimas turėti mane komandoje buvo pagrindinis argumentas, taip pat manau, kad jų žaidimo stilius puikiai man tinka“, – savo pasirinkimą aiškino 18-metis vidurio puolėjas.

Žinią apie 214 cm ūgio žaidėjo karjeros posūkį patvirtino ir „Žalgiris“.

Šiame sezone M. Krivas du kartus buvo pasirodęs aikštėje Eurolygos rungtynėse, bet tesužaidė 2 min. ir niekuo nepasižymėjo.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) jaunuolis gavo daugiau progų: žaidė 13 rungtynių ir vidutiniškai per 11 min. fiksavo 6,3 taško ir 3,2 atkovoto kamuolio statistiką.

Atstovaudamas dublerių komandai jis tapo antros pagal pajėgumą Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) nugalėtoju bei buvo išrinktas geriausiai besiginančiu lygos krepšininku. M. Krivo vidurkiai siekė 13,7 taško,9,8 atkovoto kamuolio ir 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Dėmesio iš NCAA sulaukdavau jau ilgą laiką, bet iki pat NKL sezono pabaigos buvau susikoncentravęs tik į žaidimą.

Kai įvykdėme savo tikslus, su šeima galėjome sėstis prie stalo ir ieškoti sprendimų dėl ateities. Pasvėrę viską nusprendėme, kad žaidimas JAV man gali tapti puikia proga. Noriu padėkoti visai „Žalgirio“ organizacijai ir joje dirbantiems žmonėms – amžinai liksiu žaliai baltas“, – sakė vienu talentingiausių Lietuvos krepšininkų laikomas aukštaūgis.

Beje, į Arizonos universitetą iš „Žalgirio“ 2020-aisiais taip pat persikėlė estas Kerras Kriisa.

Šioje komandoje trejus metus žaidė ir dvyniai Tubeliai, o 21-erių Ąžuolas buvo jos lyderis. Vis dėlto tarp NCAA favoritų minėtai ekipai Kovo beprotybė nenusisekė – iš kovos pasitraukta jau pirmajame etape.

Praėjusį mėnesį Ą. Tubelis nusprendė teikti savo paraišką NBA naujokų biržoje ir siekti vietos tarp profesionalų stipriausioje planetos lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją