„Nuotaika – pakankamai panaši. Vis dar jaučiu vienodą entuziazmą. Puikiai pamenu visas mūsų triumfo Barselonoje 2003-iaisiais detales, todėl suprantu, ką dabar išgyvena mano žaidėjai, daliai kurių tai bus pirmasis finalo ketvertas.

Ir visai nesvarbu, kas laikomi favoritais. Turime tam tikrų kozirių, bet esu tikras, jog likusios trys komandos galvoja tą patį. Mūsų situacija dabar – gana nebloga, vis dėlto svarbiausia yra 40 minučių krepšinio, kurios laukia priešakyje“, – prieš išvyką į Kauną surengtoje spaudos konferencijoje sakė Šaras.

„Barcelona“ trečiadienį surengs dar vieną treniruotę ir tuomet sės į lėktuvą. Penktadienį katalonų „Žalgirio“ arenoje laukia pusfinalis su nuožmiausiu konkurentu Ispanijoje Madrido „Real“.


Pastarajam trūks suspenduoto Guerschono Yabusele, traumuoto Gabrieliaus Decko, veikiausiai negalės žaisti ir Vincentas Poirier.

Anot Š. Jasikevičiaus, net ir tokios netektys nesusilpnina „Real“, vis dėlto pakeičia komandos veidą.

„Tai nereiškia, kad „Real“ bus prastesnis. Jie turi neįtikėtinai ilgą atsarginių suolą, patyrusius žaidėjus. Jie mokės prisitaikyti. Manau, „Real“ nebus silpnesnis, tiesiog žais kitaip“, – svarstė lietuvis.

Treneris taip pat nesureikšmino fakto, jog Eurolygos simboliniame penkete neatsirado vietos nė vienam jo auklėtiniui. Tik į antrąjį penketą įtrauktas naudingiausias praėjusio sezono turnyro krepšininkas Nikola Mirotičius. Laukto Kylančios žvaigždės prizo negavo ir Rokas Jokubaitis.


„Apie tai nekalbėjau nei su žaidėjais, nei su savo asistentais. Daugeliui mūsų komandoje jau yra per 30 metų, taigi, tokie klausimai jiems tiesiog nebeaktualūs“, – atsiliepė Š. Jasikevičius.

Primename, kad Eurolygos ketvirtfinalio serijoje „Barca“ 3-0 pranoko Kauno „Žalgirį“.

Kitame pusfinalyje penktadienį reguliaraus sezono nugalėtojas Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) galynėsis su „Monaco“ (Prancūzija).

Rungtynės dėl trečios vietos ir finalas vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją