Drastiškų permainų artėjant atkrintamosioms ėmesį „Vilkai“ liko it musę kandę – neįvykdė net minimalaus jiems kelto tikslo patekti į pusfinalį ir iškovoti prizinę vietą.

Tokį rezultatą galima drasiąi vadinti visišku krachu, nes kelis milijonus eurų siekęs „Wolves“ biudžetas šį sezoną nusileido tik šalies krepšinio flagmanui Kauno „Žalgiriui“, Eurolygoje užėmusiam septintą vietą.

Namų aikštės pranašumą turėję „Vilkai“ LKL pusfinalyje sausai 0-2 buvo eliminuoti Virginijaus Šeškaus treniruojamų „CBet“ vyrukų, kurie reguliariajame sezone liko šešti, bet nelauktai prasibrovė į pusfinalį ir ten mes iššūkį titulą ginančiam čempionui Vilniaus „Rytui“.

Itin mažą rotaciją turėję jonaviečiai serijoje sugebėjo primesti savo žaidimo stilių ir dvejose lėto tempo rungtynėse kone identiškais rezultatais už pakarpos išmetė lygos naujokus kaip iš klasės – 80:76 ir 80:75.

„Wolves“ kailio neišgelbėjo ir tai, kad jų gretose savo iltimis griežė šių metų LKL MVP Ahmadas Caveris.

Tuo metu kita ekipos žvaigždė Jeffery Tayloras, ilgus metus gynęs Madrido „Real“ garbę, dėl čiurnos traumos saviškių agoniją buvo priverstas stebėti iš šono.

Per atstumą įvykius sekė ir buvęs komandos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis, kuris trečiame LKL rate be platesnių paaiškinimų netikėtai buvo tiesiog išspirtas iš „Vilkų“ būrio.

„Geras žodis „išspirtas“. Teko šiandien su juo kalbėti. Gimtadienis jo, tai sveikinimai Rimui. Jis sakė tik nepagalvoti, kad sirgo už Jonavos komandą, bet buvo labai linksmas, tai nežinau, gal dėl gimtadienio (šypsosi). Labiausiai jam apmaudu, kad jis labai stengėsi ir įdėjo daugybę darbo, bet dėl tokio klubo vadovų sprendimo liko už borto.

Dar vienas keistas dalykas: R. Kurtinaitis – tas treneris, kuris traukia žiūrovus, kaip ir Šarūnas Jasikevičius ar V. Šeškus. O dabar „Wolves“ bus viena didžiausių problemų į Vilniaus „Avia Solutions Group“ areną pritraukti žiūrovų. Tai atsisakyti charizmatiškojo R. Kurtinaičio, su kuriuo rezultatai tikrai nebuvo prasti, buvo didžiulė klubo vadovų klaida, už kurią jie turėjo skaudžiai susimokėti“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ sakė komentatorius Vaidas Čeponis.

Paklaustas, kas dėl „Vilkų“ fiasko turėtų prisiimti atsakomybę ir kieno galva lėkti pirmiausia – prezidento Rimanto Kaukėno ar stratego Kęstučio Kemzūros – ekspertas nevyniojo į vatą.

„R. Kaukėnas tikrai turėtų prisiimti atsakomybę, nes motyvai buvo kažkokie juokingi. O K. Kemzūra – labai geras treneris, sukaupęs milžinišką bagažą teorinių žinių, tačiau jis buvo įmestas į ugnį. Ką jis galėjo per tokį trumpą laiką? Kaip pats sakė, radikaliai derinių nekeitė. Bet Kurčio pranašumas – charizma, kuri lemiamu metu labiau padeda užvesti komandą“, – tikino jis.

Primename, kad naujai suburti „Vilkai“, vadovaujami R. Kurtinaičio, per pusę metų sugebėjo bent po kartą sumedžioti visus LKL grandus – „Žalgirį“, „Rytą“, Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir artėjant svarbiausiai sezono stadijai tvirtai laikėsi trečioje turnyro lentelės vietoje.

Į komandą atvykus naujokui Rashardui Kelly šios akcijos ėmė dar labiau kilti, o viešai deklaruotas tikslas – patekimas į finalą – Kurčiui ir jo auklėtiniams atrodyti vis realesnis.

Tačiau tuomet viskas pasikeitė 180 laipsnių.

Abipusiu susitarimu klubą palieka vyriausiasis treneris R. Kurtinaitis. Dėkojame treneriui už milžinišką indėlį mūsų komandai žengiant pirmuosius žingsnius ir linkime kuo didžiausios sėkmės ateityje. Ačiū, Rimai!“, – lyg perkūnas iš giedros Lietuvos krepšinio padangės trenkė „Wolves“ pranešimas.

Tada paskelbta ir apie atsisveikinimą su dešiniąja Rimo ranka Aurimu Jasilioniu. Jų vietą iškart užėmė patyręs strategas K. Kemzūra ir jo asistentas Nedas Pacevičius.

Kodėl prireikė imtis kardinalių permainų, „Vilkai“ paaiškinti taip ir nesiteikė, o tarp sklandančių versijų – ir prarasta rūbinės kontrolė, ir žaidėjų nepasitenkinimas, ir keli patirti neplanuoti pralaimėjimai, o galbūt tiesiog sprendimas, nuleistas iš viršaus.

Savo didelių ambicijų neslepiantys „Wolves“ turėjo du kelius, kaip jau kitą sezoną prasibrauti į Europos taurės dalyvių gretas. Tiesa, vienas jų – šiemet žaisti LKL finale – jau atkrito. Liko vienintelis kitas – iš turnyro rengėjų gauti vardinį kvietimą.

Pastarasis variantas nėra kažkoks nerealus, turint omenyje, kad į jį pretenduotų pasiturintis krepšinio šalies širdies – sostinės – klubas, kuris jau visai netrukus įsikurs Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)