Krepšinio specialistas iš Lietuvos buvo nustebęs, kad jo kolegos bei žurnalistai jį pripažino metų treneriu.

"Aš taip negalvoju", - tokia buvo pirmoji Šarūno Sakalausko reakcija. - "Vokietijos krepšinio lygoje yra daug geru trenerių ir man labai malonu, kad sulaukiau pripažinimo. Aš noriu visiems nuoširdžiai padėkoti už tokį pripažinimą".

Tik šį sezoną Vokietijos krepšinio elite debiutavusią "Eisbaren" komandą iš karto išvedęs į atkrintamąsias varžybas Š.Sakalauskas geriausių rinkimuose surinko 93 balus ir 15 balų aplenkė antrą vietą užėmusio Bambergo GHP klubo ir Vokietijos nacionalinės rinktinės trenerį Dirką Bauermaną.

Trečias rinkimuose liko reguliariojo sezono nugalėtojus Berlyno "Alba" krepšininkus treniruojantis Henrikas Roedlis - 29 balai.

Naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju pripažintas serbas Jovo Stanojevičius. 207 cm ūgio Berlyno "Alba" klubo vidurio puolėjas surinko 61 balą ir 21 balu aplenkė Andrew Wisniewskį iš Bonos "Telekom Baskets" ekipos.

Trečias rinkimuose, kuriuose dalyvavo 16 vyriausiųjų komandų trenerių ir 30 žiniasklaidos atstovų, liko Šarūno Sakalausko auklėtinis Fennas Darrenas ("Eisbaren"), surinkęs 31 balą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją