Antrasis serijos mačas, kuriame sostinės ekipa galės užsitikrinti vietą pusfinalyje, vyks jau sekmadienį Klaipėdoje.

„Rytui“ nepadėjo Jaime Echenique ir Benedekas Varadi.

Klaipėdiečiai vis dar neturėjo Austino Wiley, negana to, antrajame ketvirtyje technine pražanga po apsistumdymo buvo nubaustas Žygimantas Janavičius. Patyręs atakų organizatorius jau anksčiau pasižymėjo nesportine pražanga, todėl buvo priverstas keliauti į rūbinę.

„Galbūt „Rytas“ tikėjosi lengvesnės pergalės, tačiau buvo kaip buvo, jie dabar serijoje pirmauja 1:0. Mums nepavyko pasiekti to, dėl ko mes čia atvažiavome – laimėti rungtynių.

Savo komandą noriu pagirti už kovą, neturiu priekaištų nė vienam. Visi įdėjo 100 proc. pastangų, aišku, klaidų buvo, tačiau mes žmonės ir viskas su tuo gerai.

Dabar svarbiausias tikslas – kuo greičiau atsistatyti, pažiūrėti, kiek sveikų karių likę. Ir, aišku, kitose rungtynėse tikėsiuosi tokios pačios kovos ir šiek tiek geresnės pabaigos“, – vylėsi M. Brazys.

„Iškritus Austinui Wiley, mes šiek tiek praradome ūgio, kažkiek gal trūksta kai kurių žaidėjų indėlio, nes visada galima su didesne kova ir gudrumu kažką padaryti, bet yra kaip yra.

Leidome jiems atsikovoti 21-ą kamuolį, o tai, kad ir su pratęsimu, yra per daug“, - samprotavo „Neptūno“ vairininkas.

„Pabaigoje trūko jėgų, didesnės rotacijos. Sudėtinga žaisti, kai jie turi ženkliai ilgesnį suolelį, mes anksti praradome savo įžaidėją (Ž. Janavičių) dėl susiklosčiusios situacijos.

Likome su Matu Vaitkumi, o jam pirmi metai LKL, debiutas atkrintamosiose prieš čempionus, situacija tikrai stresinė“, – tvirtino M. Brazys.

Penktadienį klaipėdiečiai pritaikė „box and one“ gynybą: asmeniškai gintasi nuo Marcuso Fosterio ir daugiau laisvės palikta kitiems.

Treneriui atrodo, jog ši sistema davė vaisių.

„Varžovams teko sukti galvą. Manau, tai įnešė tikrai geros sumaišties į žaidimą, o mes būtent to ir norėjome pasiekti“, – pastebėjo strategas, neteisęs Žygimanto Janavičiaus už užsidirbtas nesportines ir technines pražangas.

„Jis toks patyręs žaidėjas, norisi, kad jis tokiose situacijose susivaldytų. Iš kitos pusės, čia buvo labai svarbios rungtynės, emocijos tryško per kraštus, tad aš jį visiškai suprantu.

Aš noriu matyti savo komandą taip kovojančią, nei pasyvią aikštelėje. Aišku, jis iškrito iš rungtynių, tačiau tai davė progų kitiems žaidėjams, jie užsivedė. Tikrai jo nesmerkiu, gavo šiek tiek poilsio, bus šviežesnis kitose rungtynėse įneš savo indėlį“, – kalbėjo M. Brazys.

Pratęsimo metu akivaizdžiai jautėsi klaipėdiečių nuovargis. Šlubavo Rokas Gustys, čiurną pasisuko, bet į rungtynes sugrįžo Matas Jogėla. Treneris nėra užtikrintas kalbėdamas apie jų sveikatą.

„Mikrotraumos, tačiau viskas pasijus šeštadienį. Penktadienį buvo dar daug adrenalino, tad žaidėjai rungtynes pabaigė, tačiau tam šokui praėjus kitą dieną viskas gali visiškai kitaip jaustis.

Šeštadienį susirinksime ir susilopysime kaip nors“, – su šypsena kalbėjo strategas. „Po tokių rungtynių, tikiuosi „sold-out‘o“. Krepšininkai prisidėjo dalindami bilietus ir tikrai norisi matyti pilną areną kitose rungtynėse, nes tada ir žaisti kitas jausmas. Klaipėda tai tikrai gali“, – įsitikinęs M. Brazys.

Visos LKL atkrintamųjų poros:

Kauno „Žalgiris“ (1) – Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (8)

Alytaus „Wolves“ (3) – Jonavos „Cbet“ (6) 76:80

Šiemet ketvirtfinalio serijose bus žaidžiama iki dviejų pergalių, o pusfinalio, mažojo ir didžiojo finalų serijose – iki trijų laimėjimų.

Kauno „Žalgiris“ ir Kėdainių „Nevėžis“ kovas atkrintamosiose pradės gegužės 13 d. (šeštadienį).

Dėl „Žalgirio“ arenoje vyksiančių pasiruošimo Eurolygos finalo ketvertui darbų ir Eurolygos finalo ketverto renginio (iki gegužės 22 d.), „Žalgirio“ namų rungtynės bus žaidžiamos Prienų arenoje.

Jei visi keturi ketvirtfinaliai baigsis rezultatu 2:0, tuomet pusfinaliai startuos gegužės 17 d. Kitu atveju, pusfinaliai prasidės gegužės 20 d. ir maksimaliai tęsis iki gegužės 30 d.

Tas pats galioja ir finalo serijoms. Jei abu pusfinaliai baigtųsi rezultatu 3:0 arba 3:1, tuomet finalų serijos startuotų gegužės 29 d. Priešingu atveju, finalai prasidės birželio 1 d. ir baigsis vėliausiai birželio 10 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją