„Monaco” trečiadienį namų aikštėje laimėjo lemiamas, penktąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes prieš Tel Avivo „Maccabi” – 97:86 (26:33, 27:16, 19:21, 25:16) ir galiausiai serijoje triumfavo 3-2.

Prancūzija po labai ilgos pertraukos turės savo klubą Eurolygos finalo ketverte – paskutinį kartą tokiu buvo Vilerbano ASVEL, dar 1997 m.

„Monaco” pusfinalyje susirems su reguliaraus sezono nugalėtoja – Pirėjo „Olympiakos”.

D.Motiejūnas lemiamose rungtynėse per 20 minučių pelnė 6 taškus (2/5 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 5 naudingumo balus.

Praėjusio sezono viduryje prie „Monaco” vairo stojęs 54-erių Saša Obradovičius, taip pat pirmą kartą dalyvausiantis Eurolygos finalo ketverte, norėjo tik pailsėti ir pasimėgauti akimirkos saldumu.

„Neturiu jėgų dabar kalbėti. Esu laimingas dėl komandos – puikūs žaidėjai trenerius paverčia puikiais. Tikiuosi, kad ši naktis amžinai liks mūsų širdyse. Tokių rungtynių ir pergalių dėka mes augame, tampame geresniais žaidėjais ir treneriais. Esu laimingas dėl visos šios programos, dėl to, ką praėjome ir tikrai nusipelnome būti tarp keturių geriausių komandų. Nuo pat pradžių tikėjome tuo. Dabar leiskite pasimėgauti”, – sakė jis.

Donatas Motiejūnas

Mačo herojumi tapo amerikietis Jordanas Loydas. Likus žaisti penkias minutes „Maccabi” pirmavo 79:76, bet tada J.Loydas pelnė 8 taškus iš eilės ir įkvėpė „Monaco” spurtą, padėjusį atitrūkti 86:79. Šią persvarą D.Motiejūno klubas išlaikė iki mačo pabaigos.

„Šiuo metu neturiu žodžių. Niekas nemanė, kad būsime finalo ketverte, niekas nemanė, kad laimėsime šią seriją. Esu laimingas, kad šis klubas gaus pelnytos pagarbos. Esu emocionalus dabar, tai neįtikėtina”, – džiaugėsi J. Loydas.

„Maccabi” treneris Odedas Kattashas po nesėkmės kalbėjo apie patirtį ir varžovų baudų metimus.

„Mes kovėmės, kovėmės tikrai kietai. Žaidėme gerai. Galiausiai viską nulėmė patirtis, detalės. Man atrodo, kad vienu metu jie metė 8 ar 10 baudų metimus iš eilės, sulaukė švilpukų. Sveikinimai varžovams, linkiu kuo didžiausios sėkmės”, – kalbėjo O. Kattashas.

Eurolygos finalo ketvertas gegužės 19-21 d. vyks Kaune. Kitame pusfinalyje laukia „El Clasico” mūšis – Šarūno Jasikevičiaus treniruojama ir Roko Jokubaičio atstovaujama „Barcelona” susikaus su Madrido „Real”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją