Filme „Pirmą kartas Kaune“, kurį „Delfi Plius“ prenumeratoriai turės galimybę žiūrėti nuo gegužės 15 dienos, į būsimą įvykį pažvelgta iš istorinės distancijos, kaip jis atsispindės Lietuvos krepšinio istorijoje, bei pasakojama, kaip Kaunas rengiasi pasitikti geriausius Europos krepšininkus.

Dvi siužetinės linijos apie krepšinio istoriją

„Delfi Plius“ siekia prenumeratoriams pateikti unikalaus, išskirtinio turinio. Eurolygos finalo ketverto varžybos yra istorinis šansas Lietuvai ir Kaunui – toks renginys dar niekada nevyko mūsų šalyje.

„Pirmas kartas Kaune“ žiūrovams padės suprasti šio renginio mastą, reikšmę bei drauge pasakos apie kitus Lietuvos krepšinio pirmuosius kartus, be kurių Europos krepšinis būtų buvęs kitoks“, – sako „Delfi video“ vadovas Artūras Paknys.

„Pirmas kartas Kaune“ yra dviejų siužetinių linijų pasakojimas, atkuriantis krepšinio Lietuvoje ir Kaune istoriją, kalbantis apie krepšinį kaip socialinį reiškinį bei galiausiai pereinantis prie šių dienų krepšinio Kaune, „Žalgirio“ ir miesto pasiruošimo finalo ketvertui.

Filme kalbinami žmonės, prisilietę prie Kauno krepšinio istorijos bei galintys atskleisti, kuo Eurolygos finalo ketvertas yra didis, sudėtingas ir patrauklus.

Kaip Kaunas rengiasi pasitikti didįjį krepšinį, su kokiomis nuotaikomis Eurolygos finalo ketverto laukia paslaugų teikėjai, sirgaliai ir paprasti kauniečiai? Kaip bus užtikrintas krepšinio žvaigždžių saugumas? Kas vyks po finalinio švilpuko? Kaip švenčia laimėjusios komandos fanai ir kaip liūdi pralaimėjusios? Kas vyksta per apdovanojimų ceremoniją? Apie tai žiūrovams bus pasakojama pirmą kartą.

Kaunas nusipelnė dar vieno pirmo karto

Filmo kūrėjo Igno Grinevičius teigimu, „Pirmas kartas Kaune“ yra nepatosinė, nesentimentali dokumentika apie tai, kaip viskas atrodo ir kodėl mums tai yra svarbu.

„Eurolygos finalo ketvertas yra reikšmingas tarptautinis politinis ir institucinis pripažinimas, ir toks renginys Lietuvoje galėjo vykti tik Kaune. Tai miestas, susijęs su daugeliu pirmų Lietuvos krepšinio kartų ir nusipelnęs dar vieno – Eurolygos finalo ketverto. Ir nors Kauno „Žalgiris“ jame nežais, miestui tai bus didelis įvykis“, – kalba I. Grinevičius.

Ginčo kamuolys pirmą kartą krepšinio rungtynėse Lietuvoje buvo išmestas Kaune, pirmoji moderni krepšiniui skirta salė pastatyta Kaune, pirmasis Europos čempionato Lietuvoje finalinis etapas taip pat vyko Kaune. Kauno „Žalgiris“ – pirmasis Lietuvos klubas, laimėjęs Eurolygą.

Pirmasis lietuvis, išbėgęs į NBA žvaigždžių dieną, buvo Rimas Kurtinaitis, taip pat kaunietis. Daugybė Lietuvos krepšinio asmenybių pirmąsias savo karjerai ir gyvenimui reikšmingas patirtis irgi išgyveno Kaune.

Visi šie istoriniai momentai pirmoje filmo dalyje persipina su pasiruošimu finalo ketvertui. Antroje filmo dalyje, kuri bus filmuojama paties renginio metu, žiūrovai galės savo akimis pamatyti renginio užkulisius bei išgirsti, ką apie pirmą kartą Kaune kalba geriausių Eurolygos komandų žaidėjai.

Dokumentinio filmo „Pirmas kartas Kaune“ pirmos dalies premjera – nuo gegužės 15 dienos, pirmadienio, mokamo turinio platformoje „Delfi Plius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją