Jame nebelieka paskutiniuose atrankos į planetos pirmenybes languose Kęstučiui Kemzūrai talkinusio Beno Matkevičiaus.

„Šiam sprendimui nelabai galėjau turėti įtakos, tai šią vasarą manęs rinktinėje nebus. Žiūrėsiu, sirgsiu už Lietuvą ir džiaugsiuosi už jos pergales iš toli. Po tų dviejų langų taip tiesiog atsitiko. Daug į detales nenoriu lįsti“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ sakė pats netrukus 40-metį minėsiantis specialistas.

Šią žinią patvirtino ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Matote, rinktinės trenerių štabą formuoja vyriausiasis treneris. Juo per atrankos langus buvo K. Kemzūra ir Benas dirbo jo štabe, o dabar vėl grįžta K. Maksvytis ir, kadangi skiriamų akreditacijų bei apgyvendinimo vietų skaičius komandoms yra ribotas, grįžtame prie tų asistentų, kurie dirbo Europos čempionate“, – aiškino LKF atstovas.

2022-ųjų vasarą K. Maksvyčiui talkino K. Kemzūra, Giedrius Žibėnas, Evaldas Beržininkaitis, Tomas Rinkevičius ir Deividas Rinkevičius.

Tuo metu B. Matkevičius per langus padėjo savo kolegoms skautinant varžovus ir buvo atsakingas už idėjų tiek puolime, tiek ir gynyboje generavimą.

Šiuo metu NBA vicečempionų klube Bostono „Celtics“ tarptautiniu skautu dirbantis Benas prie Lietuvos rinktinės prisijungė dar 2013 metais vadovaujant Jonui Kazlauskui ir prisidėjo prie dviejų Europos čempionato sidabro medalių (2013 ir 2015 m.) laimėjimo. Šios iškovotos prizinės vietos ir yra lietuviams paskutinės iki pat šiol.

Vėliau B. Matkevičius asistavo ir Dainiaus Adomaičio treniruotai rinktinei.

Pernai Lietuvos krepšininkai į Europos čempionato aštuntfinalį neprasibrovė ir galutinėje įskaitoje liko penkiolikti.

Artėjančiame 2023-iųjų pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė (FIBA 8) startuos D grupėje kartu su Juodkalnija (FIBA 18), Meksika (FIBA 31) ir Egiptu (FIBA 55).

Pirmenybės vyks rugpjūčio 25 d.-rugsėjo 10 d. Indonezijoje, Japonijoje ir Filipinuose.

Visos komandos grupėje tarpusavyje sužais po vienerias rungtynes ir dvi aukščiausias vietas užėmusios rinktinės keliaus į kitą etapą.

Dvi pirmosios D grupės komandos kitame varžybų etape sudarys naują pogrupį (J) su dviem pirmosiomis C grupės rinktinėmis. C grupėje varžysis JAV (FIBA 2), Graikija (FIBA 9), Naujoji Zelandija (FIBA 26) ir Jordanija (FIBA 33).

JAV pajėgas sudarys NBA lygos žvaigždės, o graikus į priekį turėtų vesti pats Giannis Antetokounmpo. Beje, neseniai šios šalies pilietybė buvo suteikta ir buvusiam žalgiriečiui, o dabar Pirėjo „Olympiakos“ nariui Thomasui Walkupui.

Antrajame etape dvi aukščiausias vietas užėmusios komandos keliaus į ketvirtfinalį, kuriame susitiks su I pogrupiu. Šį pogrupį sudarys iš A ir B grupių išėjusios rinktinės.

A grupėje kovos Angola, Dominikos Respublika, Filipinai ir Italija, o B grupėje – Pietų Sudanas, Serbija, Kinija ir Puerto Rikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)